Prislapp: en miljard

VM:s målkung är till salu - men Inters pris chockar Real Madrid

FOTBOLL

Ronaldo vill lämna Inter för Real Madrid.

Inter vill ha betalt.

Den italienska klubbens prislapp för världens bästa spelare är hisnande:

En miljard kronor.

Foto: ap
världens bäste - och dyraste Ronaldo vill lämna Inter - men vem har råd att köpa? Prislappen är en miljard!

I dag anländer Ronaldo till Milano efter semestern. Han är en dag försenad, men kan snart vara på väg därifrån igen. Brassen som en gång blev världens bäste i Barcelona kan snart spela för Barças största rival på jordklotet.

Ronaldos agent, Alexandre Martins, klargjorde redan i söndags den brasilianske VM-hjältens egen vilja.

- Han vill inte längre spela för Inter. Och han kan bara tänka sig att gå till Real Madrid, säger Martins till den spanska tidningen Marca.

När han anländer vill han så fort som möjligt få till ett möte med Inters president Massimo Moratti för att diskutera sin framtid.

- Det handlar inte om pengar. Ronaldo vill bara återfinna glädjen att spela fotboll igen, sade Martins.

...men Real tvekar

Inter var inte sena att sätta sin prislapp på spelaren som blev kung av VM. Några förhandlingar under 100 miljon euros - vilket motsvarar 945 miljoner kronor - kommer det inte att bli.

Det skulle göra Ronaldo till den överlägset dyraste fotbollsspelaren genom tiderna. Tidigare har Real Madrid betalat Juventus cirka 750 miljoner kronor för att få det franska geniet Zinedine Zidane och 600 miljoner för att lösa Luis Figo från Barcelona.

- Vi vet helt säkert att vi aldrig kommer att betala 10 000 miljoner pesetas (cirka 600 miljoner kronor), säger Real Madrids direktör Jorge Valdano.

Att Real Madrids löneutbetalningar är skyhöga är ingen hemlighet. Redan i maj förklarade Valdano att klubben måste sälja spelare, och klubben har skickat i väg fem spelare - men ingen av de riktigt stora stjärnorna. Rykten gör också gällande att Real Madrid skulle vilja byta en eller ett par spelare mot Ronaldo för att kunna få ner priset på brassen. Claude Makelele är ett namn som nämnts.

- Makelele är en mycket viktig spelare för oss, säger Valdano kortfattat.

Kanske det. Men inte lika viktig, giftig eller dyr som en brasiliansk VM-kung.

Dyraste övergångarna i fotbollsvärlden

Magnus Herbertsson