”Han kan tvingas till ny operation”

Bjärred skadad igen: Vi kan bara hoppas på det bästa

FOTBOLL

Patrik Andersson är skadad igen.

I värsta fall riskerar han operation.

- Han ska genomgå en grundlig undersökning. Först då vet vi om vi måste göra ett ingrepp eller inte, säger Barcelonas läkare Ricard Pruna.

Foto: MAGNUS WENNMAN
Patrik Andersson gjorde comeback för en dryg vecka sedan och hade hoppas få spela i Champions League i går. Så blev det inte. Redan i måndags linkade han ut från träningen - skadad igen.

Eländet tar aldrig slut för den svenska lagkaptenen. Efter ett år av skador gjorde han den 16 oktober comeback i CE Mataró, ett Barcelona-lag i Segunda B, i en träningsmatch. För Patrik Andersson var det första matchen sedan han spelade 90 minuter i VM-genrepet mot Japan.

Allt gick enligt planerna.

- Helt klart har det varit en tuff tid, men fotbollslivet är kort. Jag har bara 1,5 år kvar på kontraktet med Barça, där är bara att köra på för fullt, mer finns inte att säga, sa han förhoppningsfullt till Sportbladet för en vecka sedan.

Satt på bänken

I söndags satt han på bänken när Barcelona förlorade mot Valladolid i La Liga och det pratades om en comeback från start mot Lokomotiv Moskva i Champions League i går. Men redan i måndags - på träningen - försvann drömmen för Patrik Andersson. Efter några minuter linkade den svenska landslagskaptenen av planen.

Skadad igen.

- Det är för tidigt att säga vad som har hänt och vad som måste göras. På fredag (läs: i morgon) ska vi undersöka honom och då vet vi. Han ska bland annat röntgas och genomgå en del andra tester, säger Ricard Pruna.

Patrik Andersson hade förra vintern problem med ett knä och nu senast var det höften. Det är den senare skadan han, enligt uppgifter, ska ha slagit upp igen.

Enligt Ricard Pruna ser det inte hoppfullt ut och det finns risk för att Patrik Andersson tvingas till en operation med en lång konvalecens som följd.

Karriären i fara

- Hans vänstra ben har redan varit med om mycket och tvingas vi göra ett ingrepp vet vi inte när, inte ens om han kommer tillbaka. Klart är att det i så fall kommer att ta lång tid, säger Barcelonas läkare.

I tisdags och i går fick Patrik Andersson lättare behandling för skadan, men innan läkarna vet exakt vad det handlar om måste han ta det lugnt. I morgon avgörs hans öde.

- Vi kan bara hoppas på det bästa, säger Ricard Pruna.

Patrik Andersson själv hade hoppas på en comeback i Barcelona i veckan och en landslagscomeback redan den 20 november när Sverige möter Tjeckien i en träningsmatch.

Nu vet ingen hur det blir.

Sportbladet sökte i går Patrik Andersson och hans agent Roger Ljung för en kommentar, utan framgång.

Anderssons tunga år

Patrik Thornéus