”Det är klart att det känns tråkigt nu”

Bjärred bedrövad efter nya skadan - undersöktes av Barcelonas läkare i går

FOTBOLL

Den trasiga höften kan tvinga Patrik Andersson att sluta spela fotboll. I går kväll undersöktes han av läkare i Barcelona.

- Klart att det känns tråkigt nu.

Foto: PETER KJELLERÅS
Karriären kan vara över.

Det var i måndags det inträffade. Efter månader av rehabilitering slog Patrik Andersson upp höftskadan som stoppade honom från spel i VM.

I går blev det besök på sjukhus i Barcelona.

- Jag sitter just nu i bilen och är på väg dit. Läkarna ska undersöka mig och det kommer att ta åtminstone ett par timmar, sa en nedstämd Patrik Andersson i går eftermiddag.

Har du ont?

- Hoppas att ni respekterar att jag varken vill eller kan kommentera skadan...

Efter en omfattande läkarundersökning gjorde sig Patrik Andersson oanträffbar, sent i går kväll. Inte heller hans familj i Sverige gick att nå.

Riskerar men

Den svenske mittbacksstjärnan har nu valet helt i egna händer - men väljer mellan pest eller kolera:

Enligt uppgifter till Sportbladet från källor i Barcelona riskerar Patrik Andersson men för livet om han försöker spela fotboll utan att först operera höften. Men väljer han att lägga sig på operationsbordet är hela säsongen förstörd - och karriären i Barcelona kanske över, eftersom den spanska storklubben tvingas spela in en ny mittback.

Oklar framtid

- Patriks vänstra ben har redan varit med om mycket och tvingas vi göra ett ingrepp vet vi inte när, eller ens om, han kommer tillbaka, har Barcelonas läkare Ricard Pruna sagt.

Patrik Thornéus, Thomas Tynander