- Självklart vill jag bli uttagen till landslaget

Daniel Andersson nöter bänk i Chievo

FOTBOLL

VERONA

Det har varit ett tungt år för Daniel Andersson.

I våras slutade hans Venezia sist i serie A. Därefter ifrågasattes hans plats i den svenska VM-truppen och nu får han inte spela från start i nya klubben Chievo.

Foto: DESIREE ÅSTRÖM
Daniel Andersson.

Två säsonger i rad har Daniel Andersson spelat i den italienska ligans bottenklubbar. Först i Bari och därefter Venezia. I somras blev han uthyrd till Chievo, fjolårets sensationslag, som går bra även i år. Just nu på en fjärdeplats.

Socialt verkar Daniel Andersson ha hittat rätt i Chievo.

Men frågan är vad bänknötandet betyder för Daniel Anderssons fotbollskarriär. Det blir svårt att ta tillbaka landslagsplatsen han förlorade i somras om han inte får spela.

- Det har blivit en stor grej av att jag suttit på bänken i två månader. Innan jag kom till Chievo missade jag inte en match på fyra år så jag tycker inte att det här är något problem. Inte ännu på ett tag.

I kylan efter VM

Daniel ingick i VM-truppen men fick aldrig spela och är därefter ute i kylan. Han har inte kallats till någon av höstens landskamper.

Hur ser du på landslaget i dag?

- Självklart vill jag bli uttagen igen. Jag missade inte en landslagssamling under fyra år. Så blev jag ifrågasatt av medier inför VM, men förbundskaptenerna har sagt att de aldrig ifrågasatt mig.

Daniel Andersson visste redan när han skrev på i somras att det skulle bli svårt att ta en plats i Chievo. Hittills har han fått hoppa in i fem av nio spelade matcher. I förra helgens vinstmatch mot Atalanta, spelade han nästan hela andra halvlek.

- När jag kommit in har jag gjort bra ifrån mig. Tränaren (Luigi del Neri) säger att han tror på mig och jag hoppas att Chievo köper loss mig.

Thomas Reckmann