Shaaban till Sportbladet i morse: Helt otroligt kul

FOTBOLL

LONDON

Klockan sex i går kväll fick Rami Shaaban beskedet att han skulle ersätta David Seaman mot Roma.

Det blev ännu en succé.

– Helt otroligt kul, säger Shaaban som också älskar Champions Leauge

Foto: REUTERS
Rami Shaaban petade David Seaman och fick Arsenal att hitta tillbaka till glimrande takter. 3–1 på Olympiastadion mot Roma. Här räddar han ett av hemmalagets bästa lägen som kom i matchens inledning. ”Jättekul, jag är nöjd”, sa Shaaban direkt efter matchen.

In i det sista var det osäkert om Seaman skulle vakta Arsenalmålet. Hans tidigare ljumskskada gjorde sig påmind i förlustmatchen mot Southampton i lördags.

Bara några timmar före matchen fick Shaaban beskedet att han skulle få spela.

- Det var otroligt nervöst, det var annorlunda än mot PSV. Nu gällde det ju något, säger han.

Efter att ha hållit nollan i 180 minuter mot både PSV Eindhoven och mot Tottenham fick Rami en mardrömsstart på Olympiastadion i Rom.

Casano sköt mot vänster och Rami fick nästan fingrarna på bollen som studsade mot stolpen och skruvade sig in i mål.

– Det såg ut som om den gick mellan Sol Campbells ben och jag nådde inte ända fram. Det var lite snöpligt. Men det enda som gick att göra då var att lita på sitt eget spel. Och det gick bra, säger Rami.

Thierry Henry återställde läget efter bara ett par minuten.

Cygan räddande ängel

Rami var illa ute lite senare i första halvlek men räddades två gånger, Cygan kunde svepa undan bollen på mållinjen och Sol Campell bröt en farlig situation alldeles framför mål.

Det var också nära att Rami drog på sig en straff när han gick utanför målområdet och gick med fötterna mot Gianni Guigou. Men han träffade bollen.

– Jag var nog på hans ben där lite men jag gick ju på bollen. Jag var faktiskt nervös över att domaren skulle döma straff där. Han ska ha en eloge för att det inte blev så. Det var nog svårt att uppfatta det riktigt.

Cafu fick iväg ett hårt skott i andra halvlek som Rami räddad.

– Skönt att få göra en riktig insats.

Älskar du också Champions Leauge?

– Ja, det är härligt, säger Rami och skrattar.

Men Arsenal store hjälte var givetvis Thierry Henry som är i sitt livs form. Han avslutade sin fantatiska kväll med en frispark, helt otagbar, direkt in i Francesco Antonolis högra kryss.

– Det är ju skönt att han är med oss och inte mot oss. En fantastisk spelare. Han var kanon, säger Rami.

Fredrik Ljungberg var hårt uppvaktad men gjorde en klart godkänd insats. Han gick av i slutminuten och Edu ersatte honom under stopptiden.

På lördag kan det vara fyra svenskar på plan när Arsenal tar emot Aston Villa.

Om tränaren Graham Taylor i Villa väjer att sätta in både Marcus Allbäck och Olof Mellberg och Wenger sätter in både Fredrik Ljungberg och Rami Shaaban.

– Jag vet inte om jag får spela. Det är ju ”bossen” som avgör, säger Rami Shaaban.

Leif Kasvi