Sunderland intresserade av Farnerud

”Någon gång i karriären vill jag spela i Premier League”

FOTBOLL

Lille fick nej, Rennes också - nu har en tredje klubb ställt sig i kön.

Får Sunderland hyra Pontus Farnerud?

- Monaco har sagt blankt nej till allt hittills, säger svensken.

Farnerud.

För första gången sedan i augusti valde tränaren Didier Deschamps att ge Farnerud chansen från start. Cupmötet med Wasquehal, mittengäng i andraligan, började bra för både svensken och Monaco. Farnerud spelade till höger av tre mittfältare i en 4-3-3-uppställning, och Monaco tog ledningen med 1-0.

"Dominerade totalt"

- Vi dominerade totalt i första halvlek, det kändes bra att få förtroendet igen och jag tycker det gick hyfsat. Men i andra satte de tänderna i oss rejält, och spelade riktigt tufft, säger Pontus.

Monaco, utan skyttekungen Nonda och försvarschefen Marquez (snart i Barcelona?), tappade initiativet och när Deschamps bytte ut Farnerud var det för att säkra bakåt.

Det hjälpte inte.

Wasquehal kvitterade till 2-2, och avgjorde i förlängningen. En tung skräll i en omgång där dessutom mästarna Lyon sensationellt åkte ut mot division IV-laget Libourne Saint-Seurin (1-0).

Ett trendbrott

För Pontus Farnerud var matchen ändå ett trendbrott i en tuff period. Han tillhör inte tränarens förstaval, och flera klubbar har ryckt i den svenske playmakern.

- Deschamps har sagt att han vill ha mig kvar i truppen och att jag kommer att få speltid.

Samtidigt är det tydligt att Farnerud, som är 22 år, behöver mer än enstaka inhopp. Kanske kan svenskklubben Sunderland vara en lösning; enligt franska uppgifter vill klubben låna svensken med en option för köp.

- Jag hörde något om Sunderland, och någon gång i karriären vill jag spela i Premier League, säger Pontus Farnerud.

Simon Bank