Norsk klubb nobbar Andreas Hermansson

Skada stoppar affär med Odd Grenland

FOTBOLL

Andreas Hermansson ser ut att få nobben av norska klubben Odd Grenland.

Anledningen - en fotskada.

- Beslutet är tagit med grund i den medicinska testen vi genomförde, säger Odd Grenlands klubbdirektör Tom Helge Rønning.

Foto: Jan Johannessen
Andreas Hermansson får fortsätta att leta en ny klubb. Enligt norska tidningen Varden drar sig Odd Grenland ur affären med 29-åringen på grund av en fotskada.

Andreas Hermansson var en av Hammarbys tongivande spelare när klubben vann SM-guld säsongen 2001. Den snabbe anfallaren öste in mål i allsvenskan och slutade tvåa i skytteligan.

Men priset för framgången blev högt.

Hermansson spelade halvskadad och bedövade smärtan med sprutor. Den gångna säsongen kunde han bara göra en handfull matcher - resten av säsongen gick han skadad.

Vätska i fotleden

När Hammarby gjorde klart truppen inför våren fanns inte Andreas Hermansson med i planerna.

Därför har 29-åringen letat en ny klubb.

Allt pekade på att det skulle bli ett treårskontrakt med norska Odd Grenland - men nu sätter en läkarundersökning stopp för det.

När Hermansson undersöktes av klubbens läkare hittade man en vätskesamling i fotleden.

- Vår medicinska apparat anser inte att Hermansson inte kan bli helt återställd, men säger också att det kan ta lång tid. Då blir detta dessvärre inte den rätta lösningen för oss, säger Tom Helge Rønning till den norska tidningen Varden.

För Hermanssons agent Fredrik Johnson kommer beslutet som en obehaglig överraskning.

Har kontakt med andra klubbar

- Det låter märkligt. Till ”Herman” har de sagt att han ska åka upp till Norge igen för att ta nya plåtar, säger Johnson till FotbollDirekt.com.

Fredrik Johnson säger att han nu kommer ta kontakt med Odd för att få klarhet i hela affären. Men andra alternativ saknas inte för Hermansson.

- Det är gott om dem, men vi var ju överens med Odd och har inte börjat arbeta med alternativen än. Det är väldigt konstigt att de säger en sak till ''Herman'' och uttalar något annat på nätet.

Anders Bäckström