Runström klar för Fiorentina

"Det känns fantastiskt"

FOTBOLL

För att vara en övergång till en division IV-klubb var uppmärksamheten enorm.

Men så är inte Fiorentina en vanlig klubb heller.

- Det här känns fantastiskt bra, säger Björn Runström.

Division fyra nästa.

Från Verona till Florens, från Chievo till Florentia Viola - på måndag skriver den svenske anfallstalangen Björn Runström, 18, på ett fyraårskontrakt med världens hetaste division IV-klubb.

- Jag bad själv Chievo att få flytta, och de sätter inga käppar i hjulet. Min ambition är att få speltid, jag har inte bråttom. Laget kommer att gå upp i Serie A på tre år och jag kan mogna i lugn och ro, säger Björn Runström.

30 000 på läktarna

Gamla klassiska Fiorentina försvann i krigsröken efter förre presidenten Vittorio Cecchi Gori, men ur askan har en stolt ny klubb rest sig. Med ett nytt namn (alla säger fortfarande Fiorentina), men fortfarande med sin publik på läktarna. Fiorentina spelar i Serie C2B, men är ett av Italiens absolut största publiklag, ofta med 30 000 på läktarna. Nye presidenten, miljardären Diego Della Valle, har pratat med Runström och förklarat att klubben vill satsa på honom.

- Klubben har flera bra spelare, tre-fyra stycken har spelat mer än 100 matcher i Serie A. Och Florens är den vackraste stad jag sett, det underlättade beslutet, säger han.

"En större klubb"

Ekonomiskt är det ett uppköp för svensken, publikt också - men sportsligt låter det som att han tar ett steg tillbaka för att kunna ta två framåt.

- Så kan man se det, men jag har varit i Chievo och Bologna förut och Fiorentina är en större klubb, säger Björn Runström.

Då i Serie A - nu i division 4

Simon Bank