Jakobsson: Därför valde jag Bröndby

”Jag fick inte uppleva Champions League med Helsingborg”

FOTBOLL

Malmö, Landskrona och allsvenskan fick nobben. Andreas Jakobsson, 30, valde Bröndby.

I går skrev han under ett 2,5-årskontrakt med den danska mästarklubben.

Foto: BILDBYRÅN
Skånepågen och landslagets mittback Andreas Jakobsson letar sig över sundet och är i sommar klar för danska topplaget Bröndy.

Den 1 juli går landslagsbacken Andreas Jakobssons kontrakt med tyska Hansa Rostock ut. Och det blir ingen förlängning. I stället flyttar 30-åringen efter tre år i Nordtyskland i sommar till Köpenhamn och Bröndby.

- Många klubbar var intresserade men till slut blev det Bröndby. Jag fick inte uppleva Champions League med Helsingborg, det hoppas jag få göra med Bröndby. Det var en anledning till mitt val. En annan var att klubben tränas av Michael Laudrup.

En tredje är att Jakobssons fru Jessica ska börja studera till lärare. I Köpenhamn eller Skåne.

Bröndby fick vänta

Redan när Hansa Rostock 2000 köpte Jakobsson från Helsingborg för tio miljoner kronor var Bröndby med i dragkampen om hans namnteckning. Tre år senare har de lyckats.

I går presenterades Jakobsson som Bröndbys nya nummer 6 på en presskonferens i Köpenhamn.

I juli flyttar familjen till den danska huvudstaden.

- Jag var i Köpenhamn en hel del när jag var yngre och känner till staden. I dag var vi ute och tittade på lite bostadsområden, men jag tror att jag kommer att ta hjälp av Mattias (Jonson) innan jag bestämmer mig för var jag ska bo, säger Jakobsson.

Efter sommarens lyckade VM är Andreas Jakobsson ett välkänt namn i fotbolls-Europa. I förhandlingarna med Bröndby satt han i en bra sits.

- Jag vill inte diskutera summor, men jag är nöjd, så mycket kan jag säga, säger Jakobsson.

Inledde karriären i Teckomatorp

Martin Fransson