Cruyff sågar Zlatan

”Han är en bra anfallare för att ha så svaga kvaliteter”

1 av 2
Cruyff gillar inte Zlatan.
FOTBOLL

AMSTERDAM

Som alltid är det ett helvete att bli profet i sin egen stad.

Speciellt i en stad där de gamla profeterna är ena jävlar på att predika sin egen storhet.

Johann Cruyff. Den störste av alla stora i Ajax stjärnspäckade historia avlossade följande salva efter förra Champions Leauguemötet mellan Ajax och Arsenal.

- Zlatan är en bra anfallare för att ha så svaga kvaliteter. Eller så är han en svag anfallare för att ha så goda kvaliteter.

Efter att ha gjort mål i match efter match räckte en mållös insats mot ett av Europas absolut bästa lag för att tvivlet åter skulle komma upp till ytan.

Duger - duger inte...

Zlatan duger - eller så gör han det inte.

Zlatan är en superstjärna - eller kanske inte.

Zlatan är Zlatan - men vad betyder det?

Det finns ett mycket enkelt sätt för Zlatan att definitivt ta död på det tvivel som oförklarligt fortfarande lever kvar om hans kapacitet. Sänker han Arsenal inför ett fullsatt Amsterdam Arena i kväll måste även de mest inbitna negativisterna sansa sig ett tag och inse att det handlar om en ung jättetalang som faktiskt oväntat snabbt är på väg mot absolut superstjärnstatus.

Zlatans polare Mido har för andra gången på kort tid gått ut offentligt och bett managern Ronald Koeman och klubben om ursäkt för sitt beteende och får starta på bänken i kväll som tänkbar inhoppare om Zlatan inte kommer någonstans.

Stefan Alfelt