Barça klart för kvarten – då kan Bjärred se framåt

”Hittills har vi inte presterat något”

FOTBOLL

Barcelona gladde sig

i går.

Åt en plats i kvartsfinalen – och åt att en försvarschef är tillbaka.

– Det är nu det börjar, säger Patrik Andersson.

Foto: MICHAEL SULLIVAN
Patrik är tillbaka.

Matchen mot ett desillusionerat Bayer Leverkusen på hemmaplan var ingen rysare, för Barça handlade det bara om att skaffa sig ett resultat på beställning.

– Vår svåraste motståndare i den här matchen var oss själva, säger Patrik Andersson.

I början spelade de jämnt i den matchen. Leverkusen såg starkast ut och skapade ett par bra chanser i inledningen. Efter tio minuter slog Jan Simak en frispark, som via omvägar hamnade hos Dimitar Berbatov.

Berbatov sköt mot ett öppet mål.

Och Patrik Andersson stängde det.

Barça kom sedan in i matchen, och när den lille kaninen Saviola rullade in 1–0 var allt i ordning igen. Frank De Boer nickade in en hörna via Thomas Kleine, och tränaren Radomir Antic kunde låta ett par nyckelspelare vila mot slutet. Patrik Andersson spelade centralt i fyrbackslinjen med De Boer, mellan Gabri och Reiziger på kanterna.

Han gjorde det bra.

– Det var rätt lugnt, vi bevakade mest på slutet. Champions League passar oss bra, det blir lite öppnare spel. Här hemma i Spanien vet alla exakt hur de ska spela mot Barcelona, säger han.

För landslaget är det ett mer än skönt besked att lagkapten Andersson är hel och frisk, tre veckor före ödesmatchen mot Ungern.

– Jag känner inget i kroppen, allt är bara bra, säger han.

Och Barça är i kvartsfinal.

– Ja, det är nu det börjar. Hittills har vi inte presterat något, säger Patrik Andersson.

Simon Bank