Zlatans sköna segervrål

Ajax vidare efter rysare i Rom: Fantastisk känsla

FOTBOLL

Han hade kramp i båda benen och behövde lång massage efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic var i natt en trött, men mycket lycklig Champions Leauge-hjälte.

- Det är en fantastisk känsla, sa han efter matchen.

Foto: EPA
Zlatan jublar efter van der Meydes drömmål. Nu drömmer han om Milan.

Klockan hann bli mycket när Zlatan Ibrahimovic till sist kunde lämna Olympiastadion i Rom.

Det Olympiastadion där han timmarna tidigare varit med om att ta sitt Ajax vidare till kvartsfinal i Champions Leauge efter 1-1 mot Roma.

Ajax fick en drömstart när Andy van der Meyde i första matchminuten gav de holländska gästerna ledningen med ett skott mot borte krysset i bästa instruktionsbokstil.

- Vi spelade för att vinna, sa Zlatan till TV3 direkt efter matchen och hade svårt att sluta le.

Roma lyckades ruska av sig chocken och tog kommandot och i sjunde minuten hade Damiano Tommasi chansen att kvittera, men sköt högt över mål och kunde inte förvalta Antonio Cassanos fina passning.

Roma fick problem

I stället blev det Cassano själv som i 24:e minuten gjorde 1-1 och försatte majoriteten av de 55 000 på läktarna i glädjeyra. Roma fortsatte att pressa och i första halvlek var Zlatan alltför ensam på topp och syntes inte särskilt mycket.

I andra halvlek var han en av de bästa på plan och flera gånger nära att utöka Ajaxs ledning. Romas försvar hade stora problem med att stoppa honom. Inte minst Aldair som ena gången kapade Zlatan, för att i närkampen därpå nästan slita tröjan av honom.

Zlatan hade flera målchanser, men marginalerna var på Romas och Pelizzolis sida.

- Det var synd med bollen som studsade upp, men det viktigaste var att vi vann, sa Zlatan och nämnde Milan och Real Madrid som drömmotståndare i kvartsfinalen.

Ett möte mot idolen Ronaldo i Real Madrid får dock vänta till semifinalen, då Ajax inte kan lottas mot dem i kvartsfinalen.

Zlatan, som före matchen haft känningar i vänster lår, fick kramp i båda benen mot slutet men kunde spela hela matchen. När han gick ut i 91:a minuten applåderade han mot läktarna och fick applåder tillbaka.

Zlatans dröm: Totti

Den unge svensken visade i går kväll att han hör hemma i Europas absoluta fotboll-elit. Romas president Franco Sensi, som länge velat värva Zlatan, lär inte vara mindre angelägen nu.

Efter matchen gick Sensi ner i Romas omklädningsrum och tackade alla för deras insats. Hans enda svar på frågorna om "Ibrahimovic" var ett leende.

Zlatan svarade däremot före matchen på frågor om Sensi och Roma:

- Om Roma vill ha mig är jag redo. Jag trivs bra i Ajax, men jag måste erkänna att det skulle vara en dröm att spela med Totti. Så det är bara att Sensi ringer...

Ibrahimovics fem drömmatcher mot världsmotstånd i andra gruppspelet av Champions League

Jennifer Wegerup