Nu har Celtic tystat ALLA sina tvivlare

FOTBOLL

Han har sagt det tusen gånger:

- Jag menar, till alla som säger att skotsk fotboll är dålig så säger jag bara "kom hit och titta".

Nu kan Henrik Larsson hålla tyst.

Det kan tvivlarna också.

Jag minns inte så många John Hartson-uttalanden, men jag kommer ihåg när den portugisiske flickfavoriten Dani hade debuterat i West Ham och Hartson sa: "nu är vi två snyggingar i anfallet".

Och jag kommer alltid att komma ihåg vad han sa i går:

- Jag missade en viktig straff i söndags och var förkrossad för fansens skull. Jag hoppas att det här kompenserar det litegrann.

Litegrann?

Litegrann?!

Lit" om det är något Celtic behövt och längtat efter så inte fanken är det en ny ligacuppokal. Om det är något de drömt om så är det just exakt det som Hartsons kanon på Anfield gett dem. En framgång i Europa. Ett långfinger till alla som skrattar åt den skotska fotbollen.

En fluga gör ingen sommar (som man sa på 1900-talet), men Celtics resultat i Uefa-cupen den här säsongen är verkligen en käftsmäll åt tvivlarna. Henrik Larsson har en ramsa som han upprepar varje gång någon ifrågasätter kvalitén i den skotska ligan.

- Det är inte världens bästa liga, men den är inte världens sämsta heller, säger han.

Nu räcker det med att säga "Blackburn, Celta Vigo, Stuttgart, Liverpool". Celtic har sänkt klubb efter klubb, och i går vann de en seger som är så stor att det är svårt att riktigt greppa det.

Mjällby var felfri & Henke suverän

Bobo Balde var superb, Neil Lennon vann mittfältet, Johan Mjällby var felfri, Henrik Larsson visade vilken suveränt mångsidig spelare han är - och Celtic var ett bättre lag än denna grå och endimensionella upplaga av Liverpool. Liverpool saknade, som så ofta tidigare i år, både konstruktivitet och kantspel, och när de väl hamnade i underläge var de aldrig riktigt nära att ta tag i matchen.

Nu är två brittiska lag kvar i Europaspelet.

Det ena är Manchester United, i det andra spelar Magnus Hedman, Johan Mjällby och Henrik Larsson.

Det är ett skönt besked, inte minst för landslaget.

Henrik Larsson har gjort 193 mål i Celtic, Michael Owen sa i förrgår att "hans facit är häpnadsväckande. Det finns så mycket rivalitet och stora matcher i Skottland eftersom alla lag som möter Celtic ser det som en cupfinal".

Nu är Celtic i sin första europeiska semi sedan 1974, och Henke kan vara på väg mot en riktig, internationell cupfinal.

Och det med en klubb som ingen tvivlar på längre.

Simon Bank

ARTIKELN HANDLAR OM