”Skönt att slippa slå ut Zlatan…”

Barcelonas Patrik Andersson nöjd med lottningen

FOTBOLL

Juventus.

Patrik Andersson såg direkt en stor fördel med lottningen.

- Skönt att slippa slå ut Zlatan

?

Foto: ULF HÖJER
Patrik Anderssons Barcelona ställs mot Juventus.

Stämningen i Barcelona var uppåt när lottningen kom. Barça drömde om att slippa spanskt motstånd (läs: Real Madrid), och har ett bra facit mot italienska klubbar. Nu blev det Juventus, en ny erfarenhet för Patrik Andersson.

- Jag har aldrig mött dem, men 4-4-2 brukar passa oss bra. Det känns väldigt positivt, säger han.

Och de flesta av Juves anfallsvapen är han bekant med.

Alla är duktiga

- Jag har mött Di Vaio när han spelade i Parma och Del Piero i italienska landslaget. De är ju duktiga, men det är alla på den här nivån.

Barcelona har gott om problem på hemmaplan; skadorna på Luis Enrique och Phillip Cocu drar ut på tiden, tränaren Rade Antic får gå i sommar och ligaplaceringen (nia) är ett enormt misslyckande. Dessutom är det snart fyra år sedan klubben vann något.

Är vinnarkulturen borta?

- Här finns stora drömmar. Vi har spelat 14 matcher i Champions League, vunnit 13 och spelat en oavgjord, inget annat lag kan matcha det. Men det är nu det börjar.

Zlatan nöjd med Milan

Han är en av två svenskar som är kvar i Champions League.

Zlatan Ibrahimovic får möta Milan - han var nöjd han också.

- Jag hade hoppats att få Barcelona, men Milan duger också! säger Zlatan på sin hemsida. Jag tror att det kommer att bli två fantastiska matcher i hög fart.

Och det är inte bara fotbollen han ser fram emot.

- Det är alltid spännande att komma till hotellrummen i Italien. Under mitt förra besök hittade jag ett brev på min kudde från någon som ville att jag skulle ringa, så att de kunde fixa en italiensk klubb åt mig! säger Zlatan.

Simon Bank