"Självmordstaktik"

- då missade Inter chansen

FOTBOLL

Milan hade dukat bordet för Inter.

Men Inter kunde inte ta för sig.

Laget förlorade mot Udinese i går kväll och missade chansen att komma ikapp Juventus i tabelltoppen.

Foto: AP
Batistuta & co lyckades inte slå Udinese.

Inter kom till Udine med chansen att gå upp i delad serieledning med Juventus, efter att Milano-rivalen Milan dagen före slagit Juventus.

Gåtan Inter

Men Udinese vann med 2-1 efter mål av Muzzi och Iaquinta. Ivan Cordoba reducerade i 73:e, men precis som i höstas klarade inte Inter att slå Udinese.

Och precis som så många gånger tidigare har de blåsvarta sumpat ännu en viktig chans. Inter fortsätter att vara en gåta med sitt starka lag men oregelbundna spel; ibland briljant, ibland genant.

President Massimo Moratti sliter sitt redan rufsiga hår, men förnekar att tränare Hector Cuper ska bort. Medan Cuper får finna i sig att på nytt ifrågasättas.

Matchen i går kväll vanns framförallt på mittfältet och fotbollsexperterna talade i italiensk TV i går kväll om"Cupers självmordstaktik".

- Varför vi inte spelade 4-4-2 ? Ofta saknas kantspelarna för att kunna göra det. Men jag tror att vi kan spela bra också med 4-3-3, försvarade sig Cuper efter matchen.

Han medgav att det var en svår och onödig förlust.

- Nu har vi en match mindre på oss att komma ikapp Juventus. I dag hade vi en viktig chans, vi borde ha vunnit, men Udinese gjorde en bra match.

Jennifer Wegerup