...och laget ska inte be om ursäkt för segern

FOTBOLL

Rubrik på Real Madrids hemsida, sent i går kväll:

"3-1: El Manchester se inclina ante el mejor equipo del mundo". "Manchester bugar sig inför världens bästa lag".

Nä, Madrid ber inte om ursäkt.

Och varför i hela världen skulle de göra det?

Ruudje, den holländske målkleptomanen, gjorde förstås mål igen. Och den sista halvtimman såg det stundtals till och med ut som en match.

Men kom inte och säg att det lurade någon.

Kom inte och säg att Manchester United har en chans.

Senast United och Real Madrid möttes var för tre år sedan, då gick Madrid vidare efter 0-0 hemma och 3-2 borta. Sedan dess har byggherre Perez köpt loss Ronaldo, Zinedine Zidane och Luis Figo.

Det märktes.

Los Merengues fick Sir Alex pojkar att se ut som diabetiker som fått i sig elva maränger för mycket. De stod passiva och beundrade artisteriet, det fria skapandets perfektion hos fotbollens stoltaste matadorer:

Zinedine Zidane, mästaren från Marseille.

Luis Figo, läraren från Lissabon.

Men, framför allt, Raúl González.

Efter att Figo hade öppnat matchen med en löjlig (vi vet ju alla att fotboll inte är SÅ enkelt) insidessmekning in i bortre krysset, så var det här Raúls stora uppvisning.

Vi svenskar brukar berömma Henrik Larsson för hur han lyckas kombinera rollerna som skyttekung, grovarbetare och tekniker. Men vad ska man då säga om Raúl, som är allt det där, fast i ett helt annat universum?

Real Madrid har redan tre spelare som valts till bäst i världen. Snart har de fyra.

Underskatta inte United

Det här var Uniteds första "riktiga" förlust i Champions League i år, och man ska inte underskatta deras enorma vinnarskalle eller det faktum att de vänt omöjliga lägen förut (Bayern München vet mer om det där). Men även om de, utan avstängda duon Scholes/Neville, gör två mål hemma på Old Trafford så förstår jag inte hur de ska kunna skydda sig mot de syndigt läckra spetsarna i Madrids moderna 4-2-4-system.

Vicente del Bosque har fört Real Madrid till fyra raka kvartsfinaler i Champions League.

Äventyret har aldrig tagit slut där.

Det finns inget enda skäl att tro att det skulle göra det i år heller.

Marca-spekulationerna om att Perez är nära att locka Beckham till Madrid kan säkert stämma. Men den enda tänkbara motiveringen är ren marknadsföring - för vem skulle Beckham peta? Figo"?

ARTIKELN HANDLAR OM