0-0 - men räkna inte bort Zlatan och Ajax än

FOTBOLL

När vanliga pojkar går till skolan går Zlatan och hans kamrater till Champions League.

Gårdagens lektion: Igelkottförsvar.

Gårdagens slutsats: Räkna inte bort gossarna från Amsterdam.

Med Pirlo kvar i vårkalla Milano och Rui Costa förvisad till en försiktig kantroll var det aldrig någon tvekan om vilket rödsvart ansikte Ajax skulle få se i går.

Inte var det Alex Fergusons.

Det Milan som dödade matchen i första halvlek visade upp ett försvarsspel som bara ett väloljat Valencia kan tangera.

Med extrem disciplin, åtta utespelare på rätt sida bollen och två pudelkloka generaler i försvaret så hade Ajax i allmänhet och Zlatan Ibrahimovic i synnerhet ett lombardiskt berg att bestiga.

De försökte, förstås.

När Clarence Seedorf (terriern från De Toekomst, Ajax egen akademi) lämnade planen förlorade Milan i löpstyrka och kraft, och Ajax kunde skapa en del.

Zlatan fanns där ofta, med en fot eller ett huvud.

Zlatan växer - trots missade chanser

I de senaste tre matcherna i Champions League har han haft två, fyra och tre skottförsök. I går hade han bara ett avslut i bra läge. Zlatan dribblade Maldini, spelade vägg med Pienaar och drog till med högern"

"fast träffen var så usel att bollen krävde en offentlig ursäkt efter matchen.

Zlatan visade annars återigen att han vuxit som spelare, framför allt i targetmomentet, men att han fortfarande måste bli starkare som straffområdesspelare.

Han kommer aldrig att bli en striker som Inzaghi, men han kan bli bättre på att blixtra till i straffområdet, att förutse och hugga på ytorna framför backarna när inspel och förlupna bollar dyker upp.

Nu blev det 0-0.

Pienaar brände Ajax bästa chans, Didas nolla höll. Nu har han hållit den i fem raka Champions League-matcher, och om han gör det igen om två veckor är Milan i semi.

Jag tror att de klarar det.

Men det är inte säkert. På San Siro kommer I Rossoneri att se annorlunda ut, men 0-0 är inget drömresultat att gå på.

Inte mot gossarna från Amsterdam.

För övrigt var det ganska roligt att se TV3-reportaget där Kjell Bergqvist sa att Aftonbladets Daniel Nyhlén "kammar sig med en fläskkotlett". Men jag hade hellre sett Ajax-Milan i direktsändning.

Pinsamt, TV3. Igen.

ARTIKELN HANDLAR OM