”Zlatan spelar för Roma i höst”

Superklubben beredd att betala Ajax prislapp

FOTBOLL

Roma är ett steg närmare att köpa Zlatan Ibrahimovic.

Den italienska storkubben har inlett förhandlingar med Ajax.

Ajax kräver motsvarande minst 110 mijoner kronor för att släppa Zlatan och Roma är berett att betala.

– Om Ajax inte ändrar priset så spelar han för oss nästa säsong, säger Romas marknadsansvarige Franco Baldini.

Foto: BILDBYRÅN
Enligt Romas marknadschef har klubben inlett förhandlingar med Ajax om ett köp av Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic, 21, kan snart ha skrivit på för Roma.

När Ajax och Milan i förrgår möttes i Champions Leauge-kvartsfinalen hade Roma folk på plats. Romas marknadsansvarige, Franco Baldini, stannade i Amsterdam för samtal med både Ajax klubbledning och med Zlatans agent Anders Carlsson, som flugit över från London. Förhandlingarna är dock fortfarande på det informella stadiet.

Förnekar inte uppgifterna

Anders Carlsson säger till Sportbladet att han inte förnekar att förhandlingar inletts.

– Men jag kan inte kommentera något.

Ajax begär minst 12 miljoner euro, motsvarande ungefär 110 miljoner kronor, för Zlatan. Spanska Real Betis bud på 6 miljoner euro nobbades.

Roma har i två år varit intresserat av Zlatan, men i fjol gjorde klubben nästan inga värvningar, något som straffat sig i ligan.

I förrgår hade president Sensi och tränare Capello ett möte på Romas anläggning Trigoria där Capello på nytt framförde sina önskemål om spelare. Tre spelare är hans huvudönskemål: Chievos Legrottaglie till försvaret, Brescias Appiah till mittfältet och till anfallet Zlatan Ibrahimovic.

Halv miljard att investera

President Sensi har i tre månader väntat på pengar från Aeroporti di Roma, företaget som förvaltar Roms flygplatser, där Sensi ägt en stor andel. Nu får Sensi sina 450 miljoner kronor, och dem tänker han investera i Roma. Därmed kan klubben köpa Zlatan.

Källor i Rom säger till Sportbladet att affären kan stupa på två saker: om Ajax krånglar eller höjer priset kan Roma köpa Bolognas Julio Cruz istället. Vissa i styrelsen är också tveksamma till om Zlatan passar i den italienska ligan. Men både Sensi och Capello vill ha honom.

I nästa vecka möts Roma och Lazio i derby i den italienska cupen. Cupen är Romas enda kvarvarande möjlighet att vinna något denna misslyckade säsong. Om Roma förlorar är det troligt att Fabio Capello lämnar klubben. Då blir läget mer ovisst. Sensi har lovat Capello snabb handling, men det är inte troligt att någon affär blir klar före påsk.

Jennifer Wegerup