Det var en kväll för de tuffa – det visste Cúper

FOTBOLL

När man får besök av gamla bekanta går det inte att förställa sig.

Héctor Cúper försökte inte ens i går.

Inter försvarade sig till ett perfekt anfallsläge i Champions League.

I helgen skickade Cúper ut de blåsvarta till en cowboy-match mot Roma, det var en match som måste vinnas – men Inter svek både sin ideologi och sina fans, om än inte sin identitet. Il perdente, ”förloraren”, såg sitt lag tappa 3–1 till 3–3 sista kvarten mot Roma.

Cúpers lag brukar inte göra så.

Valencia vet det.

I går fick de en påminnelse om det.

Cúper förde spanjorerna till två raka Champions League-finaler och byggde ett storlag baserat på en perfekt defensiv. Nu är han ute efter att sänka sin gamla klubb, och i går skickade han ut ett lag som fått tugga taggtråd sedan i söndags. Han petade de kanske lämpade (det lilla spänstfenomenet Fabio Cannavaro och vänsterfotsvirtuosen Recoba) för att få plats med de definitivt lämpade. Jätten (193 cm) Marco Materazzi fick jobbet att eliminera John Carew, den spelsugne Hernan Crespo fick jobbet att assistera Bobo Vieri i anfallet. Taktiskt utfall: 100 procent.

En vinst på de nio senaste

Materazzi hade inte spelat från start sedan förnedringen mot Juventus i det italienska derbyt för en månad sedan, men han klev in och klev på så att stackars Carew såg ut att vara hälften så stor och hälften så snabb som han är.

– Med lite tur hade vi kunnat fått med oss ett par måls överläge hem till Mestalla, sa Valencia-tränaren Rafa Benitez efteråt.

”Los Chés” hade också mer boll, fler skott på mål, fler hörnor – men det var inget stort övertag, och det var längesedan Valencia var i så bra form att de kunde räkna med att utnyttja små övertag. Av de senaste nio matcherna har de vunnit en.

Marchena var svag vid Vieris vackra 1–0, avstängde Pellegrino saknades, vilket var symptomatiskt för matchen.

Kvällen på San Siro var till för hårdingarna.

Och nej, lille Emre Belözoglu räknas inte dit. Fast det var lite gulligt att han försökte?

Emre är lika hög som en liggande tändsticksask, och ungefär lika tung, men det hindrar honom inte från att ta idiotutvisningar. Senast han gjorde det var mot Sturm Graz när han spelade med Galatasaray, nu är han en av tio som åkt ut två gånger i Champions League.

Héctor Cúper har varit i en europeisk semifinal fyra säsonger i rad. Oddsen för en femling är nu lite, lite mer än 50 procent.