Skadekris - då litar Milan på Rivaldo

Utdömd - men nu ska han leda laget till ligaguld

FOTBOLL

Milans jakt på Juventus fortsätter.

I dag med en ny jaktledare - Rivaldo.

Brassen som sägs vara på väg bort från Milan får en nyckelroll mot Empoli.

I dag fyller Rivaldo 31 år och får bästa tänkbara presenten - en huvudroll i Milan i dagens match.

Empoli, som kämpar strax ovanför bottenstrecket, ska vara en munsbit för Milan hemma på San Siro.

Alla skador i Milan tvingar dock tränare Ancelotti till rejäla ommöbleringar. Maldini, Rui Costa, Pirlo, Seedorf, Serginho, Redondo och Kaladze är namnen på skade- och skavanklistan. Dessutom är Simic och Gattuso avstängda.

Dirigent i orkestern

Därför är Rivaldo plötsligt dirigent i Milan-orkestern i morgon och Ancelotti säger att han väntar sig "en betydande insats" av brassen.

Rivaldo har haft en svår första säsong i Milan och mycket talar för att den också blir hans sista. Han har inte fått särskilt mycket speltid och när han väl spelat har han inte imponerat.

Han har också haft svårt att komma in i laget och bara umgåtts med brasilianarna. Fansen har inte heller tagit honom till sina hjärtan. Samtidigt har Rivaldo haft det svårt privat; hans fru har flyttat hem till Brasilien med de två barnen.

"Inga problem"

När Rivaldo inte ville spela i veckans semifinal i italienska cupen och skyllde på knäont blev det stora rubriker i Italien.

- Det finns inga problem med Rivaldo, försäkrade klubbens vice ordförande Galliani.

Men faktum är att Rivaldo hittills kostat mer än han smakat. Om Milan värvar unga löftet Kakà från Sao Paulo kan det bli en bytesffär med Rivaldo.

I dag hoppas dock Ancelotti på hans avslutningar på San Siro. Alla "milansti" hoppas dessutom också på Roma som möter Juventus borta i kväll.

Roma kan hjälpa Milan - och Inter - att knappa in på "Juves" försprång på sex poäng. Inter, som förlorade viktiga poäng mot just Roma för två veckor sen, möter Brescia borta. Lagets tränare Hector Cuper har fått mycket kritik, men i går gick president Moratti ut och sa att han vill ha kvar Cuper även nästa säsong.

Alla matcher spelas i dag och sen får spelarna några dagar påskledigt - och kan njuta av sina lags ägg. I Italien är chokladägg med fotbollslagens färger och klubbmärken storsäljare.

I årets äggtopp ser det ut ungefär som i ligatoppen: Juventus-äggen uppges sälja bäst.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM