Makalösa Maakay

Tvåmålsskytt när Deportivo tog upp jakten på Real

FOTBOLL

Deportivo och Real Sociedad gjorde vad de skulle.

Vann sina matcher och är nu bara en poäng bakom Real Madrid i ligatoppen.

- Nästa vecka kommer bli mycket intressant, säger Depors tränare Javier Irrueta.

Deportivos Roy Makaay (höger) vinner en nickduell med Sevillas Navarro i segermatchen mot Sevilla. Makaay gjorde som han brukar - mål, och Deportivo tog upp jakten på Real Madrid.

Nästa vecka åker Real Sociedad till Barcelona på Camp Nou, Madrid spelar i och mot Sevilla medan Irruetas lag besöker Mallorca. Alla tre topplagen spelar borta, mot relativt starka lag. Vinst kan medföra stor fördel inför de sju avslutande omgångarna.

Real förlorade i går

I och med Real Madrids enpoängare mot Barcelona i lördags kunde Depor och Sociedad krympa avståndet till Los Merengues. Nu skiljer bara en poäng.

Roy Maakay fortsatte i sin vanliga stil med att göra mål för Deportivo. I 3-1-segern över Sevilla blev det två och holländaren leder nu skytteligan med 24 fullträffar.

David utvisad

Gästerna har inte tagit poäng på Riazorstadion sedan säsongen 1966-67 och det blev inte lättare sedan försvararen Castedo David blivit utvisad efter 65 minuter, då var ställningen 2-1.

- Vi har lyckats med målsättningen att närma oss Real Madrid. Jag misstänker att bortamatcherna kommer betyda mycket i striden om guldet, säger Javier Irrueta.

Maakay lyckades inte rycka i skytteligatoppen. Tvåan, Nihat Kahveci, gjorde lika många mål för Real Sociedad i deras match hemma mot tabelljumbon Rayo Vallecano. Han har sammanlagt stått för 18 stycken för överraskningslaget.

Det var De Pedro som öppnade målgörandet för Sociedad i den 45:e minuten på straff. Samma spelare fastställde slutresultatet. 5-0-målet, på övertid, gjorde att laget gick upp på samma målskillnad som Deportivo.

Skytteligan

Jakten på ligatiteln

Johanna Garå