Drömkvällen

Två stormatcher samma dag - som julafton för fotbollsälskare

FOTBOLL

Manchester United-Real Madrid.

Milan-Ajax.

I kväll är det julafton för fotbollsälskare.

Fast det är det ju var och varannan dag nuförtiden.

Men även om vi bjuds på publikfester varenda vecka nu när allsvenskan dragit igång så är det skillnad på matcher och MATCHER som kvällens.

När lag som Manchester United och Real Madrid möts kan det helt enkelt inte finnas bättre förutsättningar för att det ska bjudas på bra och underhållande fotboll.

Jag missade Real Madrids uppvisning hemma mot Manchester United, men såg dem leka med Milan i februari. Det spel som Zinedine Zidane och hans lagkamrater då bjöd var något av det bästa och vackraste jag någonsin har sett presteras på en fotbollsplan.

Omöjliga inlägg?

Av rapporterna att döma var Real ännu bättre i första kvartsfinalen mot United vilket gör att jag inte kan begripa hur United ska kunna vända 1-3. Så rund ska inte bollen kunna vara även om Ruud van Nistelroy är i en ruggigt bra målform och David Beckhams skruvade inlägg är omöjliga att försvara sig emot.

Godbiten United-Real får man vänta med att se till i efterhand på Viasat Sport eftersom TV3 väljer att sända den helt öppna matchen mellan Milan och Ajax. Två tidigare storlag i de här sammanhangen som nu bara har Champions League kvar att rädda säsongen med eftersom möjligheterna till seriesegrar i deras respektive hemländer spelats bort.

Ajax har det minst färdiga av kvällens fyra stjärnspäckade gäng. Men samtidigt har Ronald Koemans lag mest potential av alla för att kunna utvecklas till ett nytt storlag som kan bli dominanten i Europas fotboll igen. Real Madrid är ju köpt färdigt med ett antal spelare som tråkigt nog är inne på sina slutår i branschen.

Skadedrabbat Ajax

Problemet för Ajax just nu är att 15 spelare i truppen dragits med skador den senaste veckan. Flera - som spelmotorn Rafael van der Vaart - har åkt med till Milano utan att veta om de kan spela eller inte. Förmodligen kan laget inte spikas förrän efter ett test på plats i dag, vilket är synd eftersom Ajax definitivt har en jättechans att slå ut Milan. Det spel som Milan blir tvunget att spela med både försiktighet och attack på en gång kommer att passa lirare som van der Vaart och Zlatan perfekt. Men det är tyvärr osäkert om någon av dem spelar.

Öppna chipspåsen och sjunk ner...

Även Milan har frågetecken för Paolo Maldini och Serghino. Men eftersom managern Carlo Ancelotti ändå förmodligen tycker att han har spelare nog för att låta världsmästaren Rivaldo starta på bänken förstår alla vilka trupper det handlar om i kväll.

Bara att rycka ut telefonsladden, öppna chipspåsen och sjunka ner i soffan för en riktig helvkäll.

Milan-Ajax

TV3 20.30

Manchester United-Real Madrid

Viasat 22.45

Stefan Alfelt ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM