Oförglömlig kväll - tack vare Ronaldo

FOTBOLL

Ronaldo - Ronaldo - Ronaldo!!!

Inte ofta, om ens någonsin, som en spelare i bortalaget belönats med en "standing ovation" när han bytts ut på Old Trafford.

Men Ronaldo är nu inte någon spelare vem som helst.

Hans tre mål betydde Goodbye United i Champions League, men de betydde också en oförglömlig kväll på Old Trafford för de 66 708 på plats och miljoner tv-tittare.

Sånt ska man tacka för.

När Vicente del Bosque efter 67 minuters spel med Real Madrid i 3-2-ledning plockade av Ronaldo och satte in Santiago Solari hade världens bäste fotbollsspelare redan avgjort den här kvartsfinalen.

Real Madrid hade 3-1 att gå på från hemmamatchen, och det förlösande målet kom redan efter tolv minuter. Det "mål på bortaplan" som absolut inte fick komma om Manchester United skulle ha någon chans över huvud taget att rubba spanjorerna.

Ett typiskt Ronaldo-mål där han först skakade av sig sin bevakare Rio Ferdinand och sen distinkt mötte Gutis pass direkt förbi Fabien Barthez vars position man möjligen kan ifrågasätta.

Uppvisning, Ronaldo

Ruud van Nistelrooy kvitterade före paus efter ett osjälviskt Solskjær-pass - holländarens tolfte mål på nio Chamopions League-matcher, vilket innebär att han gjort mål i samtliga matcher - men sen kom andra halvlekens inledning med två nya Ronaldo-uppvisningar.

Vad gjorde det då att Ivan Helguera dessemellan placerade en boll i egen bur?

Ronaldo 2-1 efter Zinedine Zidanes och Roberto Carlos förarbete, Ronaldo 3-2 på ett välplacerat skott från 25 meter.

United vann till slut, 4-3, Sir Alex Ferguson talade om en fantastisk fotbollskväll, men jag tror ändå att själva vinsten var en klen tröst, eftersom det blev den sista United-kvällen i den här upplagan av Champions League.

Övermäktig även 1999

Real Madrid var en lika övermäktig motståndare nu 2003 som man var det i kvartsfinalen 1999...

Då först 0-0 i Madrid, därefter 2-3 på Old Trafford sen Roy Keane inlett målskyttet med - ett självmål...

Inget lag har varit lika framgångsrikt i Champions League/Europacupen som detta Real Madrid. Onsdagssegern innebär semifinalspel för 21:a gången, dessutom för fjärde året i rad, och av dessa fyra har man bara missat att gå till final en gång; år 2000, orsak Bayern München.

Nu väntar Juventus i semi. I Madrid 6 maj, i Turin 14 maj.

Sir Alex överraskade med att ställa över David Beckham till förmån för norske Ole Gunnar Solskjær, men egentligen var detta inte så konstigt, eftersom den engelske landslagskaptenen inte kom någon vart mot Roberto Carlos i första matchen.

Nu spekuleras det om Real Madrid för Beckham, och sen han väl fått hoppa in i matchen i stället för den tröttkörde Juan Sebastian Veron visade han också kvaliteter som måste ha glatt spanjorerna.

I en crazy fotbollsvärld är naturligtvis ingenting omöjligt, men ingen kan övertyga mej om att Real Madrid behöver en spelare som Beckham. Definitivt inte.

Däremot är Madrid en trevlig stad med betydligt större konstskatter än Manchester.

Om det var såna familjen Beckham tänkt titta på.