"Fixa en ny klubb"

Förödmjukad Beckham ringde sin agent

FOTBOLL

Bara minuter efter matchen mot Real Madrid ringde David Beckham sin agent.

- Fixa en ny klubb åt mig.

Engelska The Sun berättar om att David Beckham vill lämna Manchester United.

Enligt flera brittiska tidningar ringde en förödmjukad Beckham sin agent Tony Stephens direkt efter Real-matchen.

De stämde möte på det fashionabla Malmaison, ett lyxhotell i centrala Manchester. David Beckham ska ha blivit helt förkrossad över att ha petats till bänken och att inte få komma in förrän efter en timmes spel.

Redan 40 minuter efter matchen satt Beckham, tillsammans med sin hustru Victoria, vid et bord på Malmaison och pratade om ett klubbyte med Stephens.

De satt kvar och diskuterade i en och en halv timme. Real Madrid sägs vara de hetaste intressenterna och är beredda att betala över en halv miljard, 513 miljoner svenska kronor, för Beckham vars kontrakt med Manchester går ut 2005.

Ett perfekt namn

Real, som är ett storlag i de latinska länderna, vill växa och bli ett globalt lag. Eftersom David Beckham är stor, eller snarare gigantisk, i Fjärran Östern, där fotboll är enormt populärt, är han ett perfekt namn.

Den halva miljarden räknar Real med att snabbt tjäna in genom att sälja produkte med Beckhams namn på.

Manchester måste, förutom de rent fotbollsmässiga skälen till en försäljning, bli klart över om vinsten av en försäljning av Beckham överstiger inkomsterna av produktförsäljning.

Tidningen Daily Mirror uppger i dag att den snabbe danske yttermittfältaren Dennis Rommedahl i PSV Eindhoven kan ersätta Beckham för, i sammanhanget, billiga 67 miljoner kronor.

Leif Kasvi