...i dag hyllas super- svensken ännu en gång

"Larsson har sista ordet - svenske talismanen skickar Celtic till Uefahimlen"

FOTBOLL

LONDON.

Henke hyllas.

Han är Celtics störste hjälte. Och den skotska pressen är förstås lyrisk.

Den skotska pressen är lyrisk över Henkes insats.

Den största segern på 33 år, ja det är förstås så det beskrivs i skotska media i dag. Glasgow är försås delat i sympatier mellan Rangers och Celtic.

Keith Jackson skriver i Skottlands största tidning Daily Record.

"Henke Larsson var med om sin största stund under sin lysande karriär på Parkhead när han sköt Celtic in i Uefa cupfinalen.

Den svenske sensationen raderade bort alla minnen från första omgångens straffmiss när, med bara 12 minuter kvar, rusade fram för att slå in som krossade Boavista och sänder de Skottlands mästarna till Sevilla för en drabbning med Porto"

I den brittiska tidningen Guardian skriver Jon Brodkin.

"Det var inte första gången som Henrik Larsson var grädden på moset (ungefär) när han avslutade en ökande frustration för Martin O" Neills lag genom att slå in segermålet."

I skotska The Herald skriver Graham Spiers under rubriken "Larsson har sista ordet - svenske talismanen skickar Celtic till Uefahimlen"

"Deras svenske talisman räddade dem igen efter 78 minuter när han fångade in Hartons framfart in i Boavistas målområde och tog hand om returen och chippade bollen med vänsterfoten förbi Ricardo från sju meter."

Leif Kasvi