Del Piero firade 100 med drömmål

Juventus ryckte i jakten på ligaguldet

FOTBOLL

Alessandro Del Piero ser till att lo scudetto stannar i Turin.

Ligamål nummer 100 ger Juventus guldläge.

- Det är viktigt att göra såna här mål när man inte spelar perfekt, säger Del Piero.

Foto: REUTERS
NUMMER HUNDRA PÅ VÄG Alessandro Del Piero klipper till med vänstern och sekunden senare är ligamål nummer hundra ett faktum. Till vänster gratuleras han av lagkamraten Gianluca Zambrotta.

Kapten Del Piero visar världsklass, beslutsamhet och ledaregenskapr när serie A går in i sitt slutskede.

Med två mål mot Roma och två mål i går mot Brescia håller han ensam (nåja) på att avgöra kampen med Inter och Milan om guldet.

Mot Brescia gjorde han 1-0 på frispark redan efter nio minuter. Frisparken från drygt 25 meter tog i muren och ställde Bresciamålvakten Matteo Sereni.

Därefter förvandlades matchen till ett sömnpiller i 45 minuter innan den, en bit in i andra halvlek, exploderade i målchanser.

Juventus Igor Tudor nickade i stolpen, Paolo Montero var nära att slå in returen och Bresciaanfallaren Luca Tudor hade två bra lägen.

Med sju minuter kvar kvitterade Brescia.

Ett mästerverk

Då visade Alessandro Del Piero mästarklass igen. Med en perfekt volley på Alessio Tacchinardis inlägg sköt han 2-1 till Juventus i den 86:e minuten

- En underbar passning och jag försökte titta på bollen till det sista momentet då jag sköt diagonalt, kommenterar Del Piero.

Juventustränaren Marcello Lippi var stolt.

- I dag brydde vi oss bara om att vinna. Det var inte lätt för oss att hitta energin efter matcherna mot Roma och Barcelona. Till och med Nedved (Pavel) bad om att få byta...

Alla målen från 1993 till 2003

Johan Flinck