Roma vill ha halva Zlatan

Klubbarna nära hitta en lösning - han lämnar Ajax efter säsongen

FOTBOLL

LONDON

?¼?brahimovic kan vara ännu ett steg närmare att hamna i Roma.

Den italienska klubben vill köpa Zlatan, men bara till hälften.

Roma köper 50 procent av honom och Ajax behåller de andra 50 procenten - och han spelar för Roma nästa säsong.

Foto: <b>OBS! MONTAGE</b>
får två arbetsgivare? Mycket tyder nu på att Zlatan Ibrahimovic spelar för Roma nästa säsong. Ajax och den italienska storklubben är nära att komma överens om att dela på den svenske stjärnan.

Roma har nya önskemål kring hur en övergång med Zlatan skulle kunna lösas.

Får man igenom dem kan Zlatan Ibrahimovic snart ha en ny klubb-adress.

Efter nära två år av intresse från Romas sida, finns nu möjlighet att ro affären i hamn. Roma vill köpa 50 procent av Zlatan, en inte helt ovanlig lösning på den italienska spelarmarknaden.

Vissa i Romas styrelse är fortfarande tveksamma till om Zlatans spel passar i Italien och om han verkligen är den spelartyp Roma behöver.

- Genom att göra en 50-50-deal med Ajax får man chansen att prova honom. Efter säsongens slut kan man se om man vill köpa loss honom helt, säger en av Sportbladets högt uppsatta källor i Rom.

Roma skulle då betala halva det uppskattade värdet för Zlatan Ibrahimovic.

- Det rör sig om en summa på runt 50-60 miljoner kronor. Efter den första säsongen tar man en ny förhandling med Ajax, säger källan, med god insyn i Roma.

Möts snart i Rom

Enligt vad Sportbladet erfar ska Zlatan och hans agent Anders Carlsson snart träffa Roma, troligen i Rom. Samtalen har hittills förts främst med Romas marknadsansvarige, Franco Baldini, men i Rom väntar då också möten med tränare Fabio Capello, president Sensi och hans högra hand, Lucchesi.

Sportbladet avslöjade redan före påsk att inofficiella förhandlingar inletts. Romas problem har varit, och är, den ansträngda ekonomin. Det är dock ett problem som beror mer på den allmänna ekonomiska krisen inom den italienska fotbollen, än på problem i Roma.

Kräver framgång

President Sensi är en mycket rik person med intressen inom alltifrån olje- till mediaindustrin. Nu kräver Romas fans bättre resultat efter en katastrofsäsong och han är beredd att handla.

Zlatan är ett av tränare Capellos främsta önskemål när det gäller anfallare. Affären kan dock fortfarande stupa på flera saker.

- Att göra en sådan här lösning där man köper Ibrahimovic till hälften är Romas önskemål. Vad Ibrahimovic och Ajax säger är ännu oklart, säger en annan av Sporbladets källor.

Anders Carlsson säger sig inte känna till Romas önskemål, men kan i övrigt inte kommentara uppgifterna.

Jennifer Wegerup