Tvåstegsraketen avfyras mot Europas himmel...

FOTBOLL

Nedräkningen är över. I kväll avfyras tvåstegsraketen mot europeisk fotbolls högsta himmel.

I kväll testas Real Madrids gudomliga elva.

Den som läcker.

Den som är så läcker.

Hur komparerar man störst? Störrare? Störstast?

Man kanske inte komparerar alls, det känns vettigast så en vecka när vi först får se Zinedine Zidane ställas mot sina gamla lagkamrater, och sedan när de brinnande Milano-syskonen kolliderar med överljudshastighet på San Siro.

Ranka? Nej, tack

Allt, varje por och vrå av de två matcherna, har så mycket laddning och potens att det känns omöjligt att resonera i mängdtermer och onödigt att på något sätt ranka dem.

I dag: Real Madrid-Juve.

I morgon: Milan-Inter.

Det räcker så.

Kvällens match på Santiago Bernabeu har haussats som en kamp mellan den spanska, bekymmersfria anfallsfotbollen och den italienska, cyniska försvarsfotbollen. Det är en grav förenkling, och den som sätter dödskalleetikett på ett lag med Nedved och del Piero i startelvan måste vara en briljant åklagare om han ska ro sitt fall i hamn.

Juventus har aldrig spelat för att döda fotbollen.

Juventus följer alltid den rakaste vägen till sin målsättning - att vinna.

Det kommer de att göra i kväll också, och den pragmatiken innebär att de i vanliga fall skulle få lägga 100 procent av sin energi på att försvara sig på bortaplan mot Madrid.

I kväll saknas Raúl, så det räcker nog med 90.

Juve kommer utan Montero, Tacchinardi och - viktigast av allt - den holländske pittbullterriern Edgar Davids. Men om något lag i Europa ska kunna rubba den fotbollsdröm som heter Real Madrid så är det den gamla damen från Turin. Inte genom en genomfeg catenaccio, inte genom tufft anfallsspel, utan genom ett spel som sätter hård och halvhög press på Madrids mittfält och dödar varenda yta på egen planhalva.

Vad Juve kan göra när de kontrar kan Del Bosque fråga Barcelona om.

Men kan Juve hota Real ?

Kan de höja sig efter ett par habila insatser i ligan? Kan de göra det som världslaget Manchester United aldrig var nära att göra?

Klart de kan.

Raúl är tillbaka till returen, men det är Davids också - och i min bok är det här mötet fullkomligt vidöppet.

Real Madrid har släppt in tio mål på sina tre senaste matcher, och om den tröge legenden Hierro hamnar i en-mot-en med rättvända turinska vargar som Trezeguet, Nedved eller del Piero kommer han att bli åksjuk. Även om det är två unga världsmålvakter i bra form (Buffon och Casillas) som möts så talar allt för att det blir mål åt båda håll.

Otätt försvar

I "allt" inkluderas även statistiken.

Madrid har bara hållit nollan tre gånger i Champions League i år, minst av alla semilagen, och de har så stora individuella kvalitéer att de är omöjliga att stänga ner helt offensivt. Och även om Juventus har ett av Europas starkaste försvar så har de bara hållit nollan fyra gånger i Europaspelet.

Allt talar för att det blir en flammande match att minnas för resten av livet.O m det inte blir det så är det inget att grina för.

Det brinner ju i Milano också, i morgon kväll.

Alla fakta om semifinalerna – längre ned på sidan.