... då sprack Juves drömläge på mitten

FOTBOLL

Juventus har redan slagit ut Barça och Depor, och efter 72 minuter i går hade de drömläge mot Real Madrid också.

Sen sköt Carlos - och drömläget sprack på mitten.

Juve har en dröm.

Och ett läge.

För första gången mötte Zinedine Zidane sina gamla lagkamrater, han var rätt ute efteråt.

- Vi är nöjda med att vi vann, men även Juve spelade bra. Vi såg två stora lag mötas, sa han till Italia Uno. Jag tycker inte att vi förlorat ett tillfälle genom att "bara" vinna med 2-1, vi har vunnit ett.

Det gjorde de tack vare Roberto Carlos korrekta 2-1-mål.

Fingertoppskänsla av Lippi

1-1 hade ställt Real Madrid inför en av fotbollsvärldens svåraste uppgifter - att åka till Turin och vara piskat att vinna. Nu är det Juventus som måste prestera, det är de som måste anfalla med sans, utan att blotta sig bakåt.

De var bäst i den grenen redan i går.

Om matchen avgjorts på fingertoppskänsla hade segern gått till Juve. Lippis drag att flytta över Zambrotta till högerkanten för att kontrollera det vänsterorienterade (Zidane, Carlos) Real Madrid var briljant. Zambrotta var lysande. Om Madrids anfallsspel har någon svaghet så är det att de sällan går på snabba avslut. De kom inte dit i går heller.

Juve kan vila spelare i helgen

Del Bosques satsning på Morientes föll inte lika väl ut, men där är det tusen gånger lättare att vara klok i efterhand. Morientes hade behövts mot ett mer defensivt Juventus.

Nu stod Juve upp, nu hade Juve bra chanser att göra 2-1 och ta sig halvvägs till Manchester.

Nu har de halva jobbet kvar att göra.

Men visst har de rätt att vara optimister.

En del talar för Real Madrid: Juve måste öppna sig, Raúl är tillbaka, Juve saknar ledaren Ferrara. Annat talar för Juve: de kan vila spelare i helgen, Ronaldo är skadad, Davids spelar.

Trezegol har inte glömt hur man gör viktiga mål för Juventus.

Simon Bank