Inter jagar Beckham

Milanoklubben bjuder 357 miljoner sedan Reals intresse svalnat

FOTBOLL

Flytten till Real Madrid verkar inte bli av.

Men David Beckham kan ändå vara på väg till en sydligare liga.

Italienska Inter visar nu intresse för den engelske världsstjärnan.

Beckham.

Efter några dagars sörjande över den förlorade finalplatsen i Champions Leauge och den förlorade ligatiteln är Inter redo att handla. President Massimo Moratti vill till nästa säsong ha vinst till varje pris. För det behövs förstärkningar - som David Beckham.

Inter har, enligt italienska uppgifter, följt Beckham de senaste två åren.

I februari i år uttryckte president Moratti öppet sitt intresse för den engelske landslagskaptenen.

Real behöver backar

Inter har noga följt cirkusen kring Real Madrid. Manchester United-mittfältaren uppges hellre vilja till Real än till Inter, men Inters intresse är större än Real Madrids. Den spanska klubben behöver främst förstärka försvaret medan Inter behöver fler målgörare och speluppläggare.

- Om Ronaldo varit kvar..., sa Inters tränare Hector Cuper efter förlusten mot Milan och menade att det kunde slutat annorlunda då.

Inter har blivit för beroende av Vieri. När han skadades föll mycket av lagets farlighet. Beckham är en annan spelartyp: mindre och inte lika vass i straffområdet, men med sina frisparkar, inlägg och crossbollar väl så värdefull.

Sir Alex säger "yes"

Inter uppges vara beredda att betala 357 miljoner kronor för att få tillgång till "Becks" känsliga fötter.

Enligt ansedda brittiska The Times skulle Uniteds ledning med tränare Alex Ferguson inte tveka vid ett sådant anbud.

Beckham säger att han vill stanna i United, men Inter är inte avskräckt av hans inte särskilt övertygande uttalanden. 28-årige Beckham bör flytta nu eller aldrig. Om några år är hans värde inte detsamma och den underliggande konflikten med sir Alex är en annan orsak till flytt.

Frun Victoria Beckham, som ofta är i Milano för modemässor, är positiv till att bo där, enligt bland annat italienska Vogue. I febuari, då hon var i Milano på modevisning, uppges hon ha ätit lunch med president Moratti. Nu kan de få anledning att ses igen om affären skulle bli verklighet.

Jennifer Wegerup