Hånad och hyllad

Wibrån petad i sista hemmamatchen: Tränaren en katastrof

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

ROSTOCK

Hansafansens hjälte i fem år - men i sista hemmamatchen förnedrades Peter Wibrån av sin tränare.

- Katastrof. Vi leder med 2-0 och så byter han in en annan i slutminuterna. Det är så jävla dåligt.

Normalt alltid sansade Wibrån var så bitter att han inte ville vara med och fira den räddade Bundesligaplatsen med resten av laget.

Hansas supportrar hade mött upp och fyllt Ostseestadion till sista plats på ödesmatchen mot Arminia Bielefeld.

Förutsättningen var att Hansa i kraft av seger slapp åka till Hamburg i sista omgången med press på sig att vara tvunget att vinna.

När laget presenteras före matchen säger speakern som på alla tyska matcher bara förnamnet på hemmaspelarna och så fyller åskådarna på med efternamnet.

Hyllades av publiken

När speakern kom till reserven med nummer 38 sa han:

- Ni behöver inget förnamn. Ni vet vem det är.

Det räckte för att en jätteapplåd skulle rulla igång bland de 25 000 på plats innan de skrek ut namnet som stått för så mycket kvalitet i Hansa de fem senaste säsongerna.

Matchen var för åskådarna lika mycket en hyllning till Peter Wibrån som en ödesmatch. Fansen ville verkligen få visa lagets svenske veteran uppskattningen de tycker han är så väl värd

Efter 2-0 i 56:e minuten var saken klar. Chanserna radades upp mot ett söndertrasat Bielefeld. Alla satt bara och väntade på när tränaren Armin Veh skulle kalla in Wibrån.

"Det roliga är borta"

Med sju minuter kvar valde Veh att sätta in Antonio Di Salvo i stället. Di Salvo gjorde visserligen 3-0 men det var ett sent mål som inte betydde någonting i praktiken.

- Det målet hade kanske jag också kunnat göra. Det var en jädrans massa snack innan jag bestämde mig för att inte förlänga kontraktet. Då var jag ett superproffs.

- Att få spela i slutminuterna hade varit det optimala slutet på min tid här. Nu känns det som mycket av det roliga är borta. Så mycket sämre kan jag inte ha blivit på tre veckor att jag inte kunde hoppat in och gjort lika mycket som de som fick komma in, säger Peter Wibrån.

Han är glad för att hans klubb klarade nytt kontrakt men det sätt som Hansa Rostock tackade av honom på var närmast ett hån som skulle ha varit otänkbart i de flesta andra proffsklubbar.

Nu vänder han hem till Sverige för en trolig fortsättning i allsvenskan med Öster.

Nu skingras Hansa Rostocks svenska sextett

Stefan Alfelt