Reals revansch

...men Sociedad tog över ligaledningen

1 av 2 | Foto: reuters
MÅLJUBEL Zinedine Zidane gratulerar Fernando Morientes efter hans 1-0-mål mot Malaga i går. Matchen slutade 3-0 och Real fick revansch efter Champions League-förlusten mot Juventus. Och nu hägrar ligaguldet för "Real Madrid kommer fortsätta kämpa", som Raul säger.
FOTBOLL

En förnedrande Champions League-förlust i Turin.

Då fick Malaga känna på Real Madrids revanschlusta.

Men i ligatoppen regerar fortfarande Real Sociedad.

Förlusten mot Juventus svider fortfarande. Real Madrids insats i Champions League-semin har kritiserats hejvilt i den spanska huvudstaden den senaste veckan.

Kapten Hierro, som spelat 14 år i klubben, har fått ta emot en hel del. Så också tränare Vicente del Bosque.

Men i går tog hela laget revansch.

Stackars Málaga hann inte säga "olé" förrän resultattavlan visade 3-0.

Då hade Fernando Morientes, i sin tredje ligastart för året, öppnat målgörandet och en offside-stående Raul satt det andra. När Roberto Carlos nästan skjutit hål i nättaket hade endast 18 minuter gått.

Det blev till slut 5-1 efter ytterligare fullträffar från Raul och Morientes. Men trots vinsten gick "Los Merengues" inte upp i topp i La Liga. Real Sociedad tog tre poäng mot nästjumbon Recreativo och har fortfarande en poängs försprång.

"Vi kan ta ledningen"

- Real Madrid kommer fortsätta kämpa. Som det är nu har vi det inte i våra egna händer, men genom en seger i nästa omgång kan vi ta tillbaka ligaledningen och sen behöver vi bara förlita oss på att vinna våra matcher, säger Raul till Marca.

Sociedad gjorde vad de behövde hemma mot Recreativo. Nihat Kahveci gjorde matchens enda, och sitt tjugonde mål för säsongen, efter sju minuter. Turken har bara omöjlige Roy Maakay framför sig i skytteligan. Deportivos holländare har hittat rätt 27 gånger så här långt.

"Vi kommer att lida"

- Vi kan inte tro att vi ska kunna vinna titeln utan att lida. Och det räcker inte med det, jag tror att vi, från och med nu till slutet av säsongen, någon gång kommer lida ännu mer än vi gör just nu. Det viktigaste är att, efter framgången i kväll (läs i går kväll), så har vi det i egna händer, vi har turen med oss, sa Sociedads succétränare Raynald Denoueix.

Fyra omgångar återstår.

Johanna Garå