- Han hade drömt om det här så länge

Maradona jr fick äntligen träffa sin far

1 av 2
Maradona var ute och spelade golf när hans son Diego sprang fram till honom. Nedan Il Mattinos förstasida i går.
FOTBOLL

ROM

Så fick äntligen Diego Jr möta sin världsberömde pappa.

För första gången talade den store Diego Armando Maradona med sin napolitanske son.

Men det började illa - Diego höjde sin golfklubba och hotade Diego jr.

Världens genom tiderna mest älskade och omdiskuterade fotbollsspelare satt i 40 minuter ute tillsmmans med sin son vid en av bunkrarna på Fiuggis golfbana, söder om Rom. Tätt, tätt tillsammans bytte de för första gången många ord mellan sig.

Det är Neapeltidningen Il Mattino som ensam kan berätta om mötet.

Diego Juniors mamma heter Cristiana Sinagra. Efter en stormig kärleksnatt med den store Maradona födde hon Diego 19 september 1986.

Erkände inte sonen

Men pappa Maradona ville till en början inte erkänna sin son. Det har blivit många turer i domstolarna innan Diego accepterade faderskapet och nu betalar underhållet för sonen.

Men de har aldrig träffats tidigare. Napolitanske Diego hade fått nöja sig med att se pappan på TV eller på filmer från hans fornstora dagar. Givetvis har pappa Maradona blivit sonens store idol.

För unge Diego är ett stort löfte i sin klubb i Neapel och spås en lovande framtid inom fotbollen. Om den blir lika framgångsrik som hans fars kan ingen säga ännu. Men talangen finns där.

- Diego hade drömt länge om att få träffa sin far, berättar Cristiana Sinagra.

- Häromdagen bestämde han sig sedan han läst i tidningen om att Diego kommit till Italien på besök.

Tillsammans med sin morbror åkte han upp till Fiuggi, slank in på golfklubben och frågade om det fanns kurser för juniorer. Han fick några broschyrer som han stoppade i fickan. Sedan frågade han om det var möjligt att få se banan litet närmare.

Lurade vakterna

Och plötsligt hade klubbväktarna förlorat honom ur sikte. För Diego hade sett pappan komma och rusat ut på banan för att träffa honom.

Den store Diego Maradona fick se en yngling komma springande i golfkeps, fantasimönstrad jacka och beige byxor. Han höjde klubban mot inkräktaren.

Åskådarna såg händelsen bara på avstånd. De såg hur Diego Armando for iväg i golfbilen. Men plötsligt stannade den. Hans caddy tog över ratten och körde tillbaka mot Junior. Som fick stiga upp i vagnen och äntligen göra det han drömt om i åratal.

Att få bli omkramad av hans egen pappa.

De båda slog sig ned i gräset bredvid en av bunkrarna. I 40 minuter pratade de med varandra. Sedan vandrade Diego junior tillbaka. Lugnt och med händerna i fickorna.

- Vad de båda sa till varandra är deras privata hemlighet. Det här får inte bli något massmedialt spektakel, säger Cristiana Sinagra.

Åke Malm ([email protected])