Spanska klubbar vill värva Larsson

Mallorca och Málaga mest ivriga: De får ringa Celtic

FOTBOLL

Henrik Larsson har de senaste dagarna talat sig varm om den spanska ligan.

Enligt skotska uppgifter är nu klubbarna Real Mallorca och Málaga intresserade av Celticstjärnan.

– Det vet jag ingenting om, säger ”Henke” själv.

på väg? Enligt skotska uppgifter är Henrik Larsson högvilt för Real Mallorca och Málaga.

Henrik ”Henke” Larsson började sin semester i måndags. Men trots att han själv vill ha lugn och ro råder det full fart på spekulationerna kring den svenske skyttekungens fotbollsframtid.

Den Glasgowbaserade redaktionen på Scottish Daily Express publicerade i går uppgifter om att de två spanska ligaklubbarna Real Mallorca, tia i spanska ligan och Málaga, tolva, visat intresse för svensken.

Gillar Spanien

Henrik Larsson har tidigare i veckan, bara några dagar efter sin storartade uppvisning i Uefacupfinalen i Sevilla, sagt att han kan tänka sig en fortsättning Spanien efter nästa år då hans kontrakt med Celtic går ut. De nya skotska uppgifterna kommenterar Henrik Larsson så här:

– Det har jag ingen aning om. Jag står under kontrakt med Celtic och det är möjligt att det är klubbar som varit i kontakt med Celtic, eller att andra människor vet någonting, men det är inget som jag känner till.

Enligt tidningsuppgifterna ska du eller din hustru Magdalena varit i Spanien för att leta bostad och undersöka skolmöjligheterna?

– Ha, när skulle jag hunnit vara där. Det är journalister som skriver det dom vill.

Så du har inte varit där?

– Definitivt inte.

Du lade själv ut en del krokar när du berättade om ditt intresse för spanska ligan?

– Jag har inte lagt ut några krokar. Jag fick en fråga om spanska ligan och jag svarade på den frågan. Det är mänskligt att svara på en fråga, men nu inser jag att jag ska fortsätta att göra som jag alltid gjort säga: jag vet inte.

Vad är dina framtidsplaner då?

– Nu har sagt vad jag har sagt om det. Är det någon klubb som är intresserad så måste den höra av sig till Celtic först.

Kan tjäna pengar

Finns det några klubbar som har gjort det?

– Det får du fråga Celtic...

Celtics möjlighet att tjäna pengar på sin stora stjärna är att sälja honom i sommar, annars kommer han kunna gå gratis som Bosmanfall nästa år.

Blir det inget nytt proffsäventyr flyttar ”Henke” troligen hem till Helsingborg och avslutar karriären i en lägre division.

Petra Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM