”Jag bara gapade”

Mjällby berättar om mardröms-
timmarna i cellen

FOTBOLL

Uefacupfinal och EM-kvalsuccé.

Fotbollsåret blev till slut fantastiskt för Johan Mjällby, 32.

Men tidigare under säsongen finns det 18 timmar som landslagets kapten vill glömma.

I nya numret av Sportmagasinet talar han exklusivt ut om natten i poliscellen.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Natten mellan 17 och 18 december förra Natten mellan 17 och 18 december förra året upplevde Johan Mjällby ett av sitt livs värsta stunder. Under 18 timmar satt han inlåst på en polisstation i Newcastle misstänkt för rån. Mjällby friades senare från alla misstankar.

Landslagets kapten har precis tagit semester. En välförtjänt sådan. Säsongsavslutningen var intensiv med Uefacupfinalen i Sevilla (2-3 mot Porto), kampen om det skotska ligaguldet och de två EM-kvalmatcherna.

Inte bara framgång

Johan Mjällby visade under försommaren, precis som ifjol, att han är en spelare av internationell klass. Men fotbollssäsongen har inte bara varit en framgång.

Mjällby hade inte ens kommit tillbaka efter sin svåra knäskada när i december i fjol hamnade i fokus på ett sätt han aldrig önskat.

Johan Mjällby var en av de spelare som polisen i Newcastle tog med till polisstationen natten mellan den 17 och 18 december. Misstänkt för rån sattes han i en poliscell med fyra kala betongväggar. Polisen hade ryckt ut efter rapporter om bråk i stadens nöjeskvarter mellan spelare från Celtic och frilansfotografen Paul Chappells.

Den svenske försvarsspelaren fick tillbringa 18 timmar i cellen.

"Mentalt tufft"

Nu månader efter att han blivit officiellt frikänd från alla misstankar, det väcktes aldrig ett åtal, talar Johan Mjällby ut om den hemska natten. Han gör det i nya numret av Sportmagasinet.

- Det var inte så kul att sitta i den där cellen. Jag har alltid tyckt att det inte kan vara så jobbigt att sitta i en cell, men det var mentalt riktigt tufft att sitta och stirra på fyra väggar.

- Det var inte kul. Först förstod jag inte alls varför jag var därinne, jag stod bara och gapade när de sa att jag var misstänkt för rån. Sen drog det ut på tiden eftersom jag ville ha en tolk, säger Johan Mjällby.

Jobbig knäskada

I intervjun berättar han också om lättnaden när polissaken lades ner, om den tunga tiden efter knäskadan, om den svidande förlusten i Sevilla, om framtiden och hur det är att spela i samma lag som Gud.

Petra Thorén