Real eller Real - Atlético avgör

Möter båda guldkandidaterna

FOTBOLL

Atlético Madrid kan avgöra vilket lag som vinner den spanska ligan.

I kväll är det derbydags mot Real Madrid.

Och i den sista omgången står Real Sociedad för motståndet.

- Tillhör man Atlético så njuter man alltid av att besegra Madrid, säger mittfältaren José Mari.

Foto: AP
José Maris Atlético Madrid tar i kväll emot Roberto Carlos Real Madrid.

Madrid-derbyt har kommit lite i skymundan. Snacket på barerna runt om i Spaniens huvudstad har mest handlat om landslagsförlusten hemma mot Grekland och 0-0 i Nordirland. Och överallt diskuteras ryktena kring David Beckhams framtid.

Men i går började tankarna riktas mot det glödheta derbyt. I höstas delade lagen på poängen (2-2) - ett liknande resultat i kväll kan få stora konsekvenser. Vinner Atlético samtidigt som Real Sociedad slår Celta Vigo så är det klart.

Guldet går till San Sebastian.

Och de vita eleganterna blir helt utan titlar.

Båda behöver vinna

- Jag tror att det kommer bli ett av de mest intressanta derbyna på många år. Det finns mycket att spela om och vi behöver båda vinna, säger Roberto Carlos.

Atlético har fortfarande en liten chans att nå uefacupspel nästa år, men då måste man vinna sina två sista matcher samtidigt som fem andra lag tar så få poäng som möjligt. I den sista omgången möter Atlético den andra ligaguldskandidaten Real Sociedad.

- Tillhör man Atlético så njuter man alltid av att besegra Madrid, säger José Mari som tillägger att laget kommer ge allt även mot Real Sociedad.

- En fotbollsspelare kan inte spela för att förlora. Vi kommer gå ut på Anoeta-stadion för att vinna, men det är klart att vi kan förlora. Madrid förlorade där ju.

Tränaren Luis Aragonés vill inte blanda sig i toppstriden.

- Jag struntar i vem som vinner ligan om inte jag vinner den. Jag vill vinna (mot Real) för att glädja våra fans och oss själva, säger han.

Raúl ligger lågt

Real Madrids fans blir knappast optimistiska av att höra om stjärnan Raúls tankar inför derbyt.

- Jag tror inte det är klart att vi blir mästare om vi tar sex poäng. Real Sociedad kan ju ta lika många. Men de som går upp i ledningen inför den sista omgången kan nog betraktas som mästare, säger han.

Detta kan avgöras i denna omgång:

Ligatoppen Spanien

Här är lagen i kvällens derby:

Viasat: 20.55

Alla fakta om den dramatiska upplösningen av spanska ligan – längre ned på sidan.

Johanna Garå