Laporta: Beckham bara en anekdot

Barcelonas nya ordförande backar om Uniteds stjärna

FOTBOLL

Joan Laporta hann inte mer än bli vald till Barcelonas president innan han började backa om David Beckham.

- Beckham var bara en anekdot i valet, säger Laporta i dag.

Foto: ap
Backar om Beckham På dagens presskonferans sa Barcelonas nyvalde president att han aldrig lovat att värva Manchester Uniteds mittfältare till klubben.

Joan Laporta vann en jordskredsseger i Barcelonas presidentval i går. Och det var efter att den 40-åriga advokaten lanserat sin drömvärvning av David Beckham som hans popularitet växte med en lavins hastighet.

Laporta förhandlade offentligt med Manchester United under valkampanjen och presenterade en affär där Beckham skulle gå till Barcelona för runt 350 miljoner kronor.

Men på dagens presskonferens lät det annorlunda.

- Jag har aldrig lovat att ta Beckham till Barcelona, sa Laporta.

- Vi kommer att försöka övertala stjärnan, men går inte det får vi värva någon annan världsspelare.

Antic skeptisk

Även Barcelonas tränare Radomir Antic uttryckte i dag sina tvivel kring Beckham-affären. Antic är långt ifrån övertygad om att frisparkskungen kommer att finnas i hans startelva när säsongen börjar.

- Det är svårt att säga om Beckham kommer. Det var ett stort löfte av herr Laporta och ingen vet om löftet infrias, säger Antic till Sky Sports News.

David Beckham själv har uttryckt sitt missnöje med hur klubbarna förhandlat över hans huvud. Både brittiska och spanska tidningar har i stället kopplat ihop mittfältaren med Real Madrid.

aftonbladet.se-AP ([email protected])