Nämen, är det inte...

Cantonas nya filmroll: En polis på 160 kg

1 av 2 | Foto: ARNAUD BORREL
TUNGVIKTARE Fotbollslegendaren Eric Cantonas senaste filmroll är en 160 kilo tung polis i filmen "The Overeater". Inför inspelningen tvingades fransmannen att äta upp sig på glass och bakelser.
FOTBOLL

Chockbilderna har skakat fansen.

Men fotbollsgeniet är inte fet på riktigt.

- Det är bara film, förklarar han.

Paris. Här är den nye Eric Cantona - 160 kilo tung.

Eric Cantona är en stor konstnär som alltid vågat tala klarspråk.

Nyligen gav han en känga åt engelska tränare.

- De är feta och dricker, sa han.

Men nu är det Cantona själv som är fet - på film.

I "The overeater" spelar han huvudrollen som den fete och osexige polischefen Selena som tröstäter för att han saknar kärlek.

I en scen är han helt naken och blottar fläsket som hänger över magen.

- Selena är en smågalen polischef, men ingen dålig människa för det, förklarar Eric i franska tv-showen Recto-verso.

Cantona var dock alltför vältränad och muskulös för rollen, så han tvingade äta upp sig på glass och bakelser för att bli fet.

Proteser i hakan

För att få honom att se riktigt grotesk ut använde sig filmteamet även av proteser, som till exempel för att förstärka dubbelhakan.

- Det värsta var dock två timmars sminkning dagligen och det kändes äckligt att gå klädd i tajta kostymer. Att inte få plats i sin Manchester United-tröja, säger Cantona.

"Jag var för mager"

- Jag som är klaustrofob var tvungen att koncentrera mig noggrant för att hålla nerverna i styr. Ändå var jag för mager enligt regissören.

Den hetlevrade fotbollsstjärnan, som bland annat slagits med en säkerhetsvakt på pressläktaren och sparkat ned en fotbollsupporter, får även frågan om det finns några smått galna sidor hos honom som privatperson.

- Det är klart att jag inte skulle göra om samma dumheter i dag. Men tro mig - jag skulle utan tvekan göra andra dumheter i stället.

- Så länge man inte dödar har man rätt att vara hur annorlunda som helst, säger Cantona.

I tv-showen avslöjas också att Cantona länge vägrade duscha tillsammans med sina lagkamrater, att han övervägde att bli engelsk medborgare under sin tid i engelska ligaklubbar, att han gått i psykoanalys, målar tavlor, skriver poem och har regisserat en kortfilm om en mentalt störd kvinna.

"The Overeater" har premiär den 16 juli.

185 matcher för Man United

Johan Tollgerdt