Engelsk press: Tidernas mest välregisserade fotbollstransfer

I dag finns Beckham på alla tidningars förstasidor

FOTBOLL

LONDON

Aldrig någonsin har en spelövergång väckt så stor uppståndelse.

Det spelar ingen roll om det är höger, vänster, fin-, ful- eller finanstidningar.

David Beckham finns på alla förstasidor,

Det är en temperaturmätare på det engelska samhället. Beroende på politisk tillhörighet, höger eller vänster, eller graden av folklighet (eller högdragenhet) så är förstasidorna en mätare på vad folk pratar om.

Nu finns inga tvivel - oavsett samhällsklass, åsikt, förmögenhet eller intresse av sidan tre-tjejer så är samtalsämnet detsamma.

David Beckhams väg till Spanien.

Avfärdade Barca

Följande rader står att läsa i de engelska tidningarna i dag:

Guardian: Det kan bli känt som den mest koreograferade övergången i fotbollens historia, världen mest glamorösa spelare går till världen mest framgångsrika klubb samtidigt som han själv besöker klubbens mest eftertraktade marknad för prylar. (Japan alltså)

Daily Telegraph: David Beckham kommer att bli en Real-spelare senast på fredag. Tidningen berättar att Beckham givetvis inte kommer att var med vid Manchesters försäsongsträning som börjar den 9 juli.

Daily Express: Berättar om hur Beckam avfärdade Barcelona. Detta ska ha gjort Barcas nyvalde ordförande Joan Laporta vansinnig. Laporta ska igår ha gjort ett sista försök att övertyga Beckham om att gå till Barca.

Daily Star: Tidningens påstår att David Beckham skrev ett avtal redan för fem veckor sedan, den 12 maj. Där ska han ha förklarat sin intention att gå till Madrid. Avtalet ska ge honom 1,3 milj i veckan.

Daily Mirror: Ordvitsar genom "Bye, bye Beckham and buy, buy Kewell and Ronaldinho and Robinson". Påstår att Manchester ska köpa de tre spelarna för pengarna som trillar in för Beckham.

Daily Mail: Borta för gott är rubriken och tidningens är kritisk till alla lögner som dragits. En scen där Madrids ordförande Florentio Perez för mindre än två månader sedan helt förnekade intresse för Beckham beskrivs ingående.

The Times: Tidningens främste fotbollskribent Matt Dickinson som berättar att David Beckham kommer att spela klädd i vitt nästa säsong. Slutet på flera dagars spänning kom när båda klubbarna offentligt gick ut och berättade om kontraktet med David Beckham.

Independent: Berättar att "övergångssagan" med David Beckham nu är över genom att Beckham väljer Madrid istället för Barcelona. Och anledningen är att Manchester faktiskt gick med på det nedsatta priset, eller det pris som Madrid var berett att betala.

Financial Times: Beskriver förstås affären med affärsmässiga termer och berättar att aktiebolaget Manchester United sålde sin mest värdefulla tillgång och "cashade" in på försäljningen av den engelske lagkaptenen.

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM