Världen har Beckmania

Han orsakade kaos och fick skyddas av livvakter

FOTBOLL

LONDON-TOKYO

Här orsakar David Beckham totalt kaos.

När han landade med frun Victoria i Tokyo fick han skyddas av livvakter från horder av hysteriska fans.

- Han är mycket mer intressant att se på än japanska spelare. Han är så söt, säger Mari Kobayashi en av tusentals beundrare.

Foto: GETTY IMAGES
Det var total hysteri när David och Victoria Beckham kom till Tokyo i går. Samtidigt har det blivit klart att han går till Real Madrid – och hela världen pratar plötsligt om superstjärnan.

Med sömndruckna ögon och med samma kläder som de hade på sig när paret lämnade London mötte de alla förväntansfulla på Naritaflygplatsen utanför Tokyo.

Nästan på dagen ett år efter Englands snöpliga förlust i VM-kvartsfinalen mot Brasilien så är David Beckham tillbaka, nu med hustrun Victoria i handen och det beundrade håret i en liten hästsvans.

David och Victoria är mycket populära i Japan och när de väl passerat pass- och tullkontrollerna möttes de av blixtrande lampor.

Men övergången till Real Madrid betyder ingenting för hans fans i Tokyo.

- Det kvittar var han spelar för det är honom vi är intresserade av, sa Mie Takahashi, 30, som såg alla hans VM-matcher.

Nej, den stora förloraren är Manchester United.

Över en natt har de tappat en tredjedel av sina 16-18 miljoner fans i Asien.

- David Beckham tar minst sex miljoner med sig till Real, säger Yumi Kiminami som skrivit hans biografi på japanska.

Tjänar 13 milj om dagen

I Japan har paret all anledning att övervaka reklamkontrakt som handlar om allt från choklad till bilar.

Enligt uppgifter i brittisk press kommer Beckham att tjäna så mycket som tio miljoner pund, 130 miljoner svenska kronor, på turnén i Thailand, Vietnam, Malaysia Japan

Det blir 13 miljoner om dagen.

Egentligen inte något underligt då Beckham är mer populär i Fjärran Östern än i Europa.

För paret Beckham är Japan en jättemarknad. Deras ansikten syns överallt. Hans säljer bensin, mobiler och choklad (hedrades i julas med en 3 m hög staty av just choklad), hennes säljer skönhet.

Blev mycket berörd

När de kom med det brittiska flyget från Heathrow fortsatte Beckham att vara tyst om vad som hänt mellan honom och hans gamla klubb.

Paret lämnade inte fler uppgifter om sin framtid än som redan var känt. Men enligt tidningen Sun, som fått uppgifter från hans omgivning, var han ändå berörd av all uppmärksamhet kring övergången till Madrid.

- Jag har det från mamma. Hon var värdigt mjuk, mycket känslosam. Jag är som hon, jag blev mycket känslomässigt berörd.

David Beckhams övergång till Madrid är uppenbart något som betyder något i alla läger.

Särskilt när det gäller Japan.

David och Victoria Beckham möttes av hundratals fans, många grät som på samma sätt som under den värsta Beatles-hysterin.

Flera av de fans som mötte Beckham i Tokyo bar Madrids vita tröja - som en särskild hyllning. I fyra dagar visar de upp sig för sina fans innan färden går vidare till Thailand, Malaysia och Vietnam.

Och inte många förstår Manchster United som sålt sitt guldägg.

Leif Kasvi, Bo Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM