”Madrid vill ha Svennis”

Spansk press: Han kan bli Beckhams tränare

FOTBOLL

LONDON

Svennis till Madrid.

Nu börjar spekulationerna om att svensken ska träna Real nästa höst.

Klubben ska redan ha sonderat med Svennis om han är intresserad.

Foto: GETTY IMAGES
Sven-Göran Eriksson kan få träna sin landslagskapten David Beckhams i Real Madrid.

Svennis namn nämns ständigt i olika sammanhang när ett topptränarjobb blir ledigt. Den ansedda spanska tidningen Marca påstår nu att han är aktuell för Real Madrid nästa höst.

Det skulle innebära att han fortsätter att träna Beckham. De två har utvecklat en särskild relation.

– Mr Eriksson har varit mycket viktig för min karriär, sade Beckham i går i Tokyo när han berättade att han konsulterat Svennis inför klubbytet.

Och det skulle betyda att Svennis i så fall kommer att leda det mest namnkunniga laget i fotbollshistorien (om alla stjärnor nu stannar kvar).

FA orolig för flytt

Liknade uppgifter om Svennis och Real återgavs i tidningen The Sun i Storbritannien.

Det handlar om att nuvarande tränaren Vicente Del Bosque har hårda krav på sig inför nästa säsong eftersom han i år misslyckade med att nå Champions Leaguefinalen.

Marca har uppgifter om att om Del Bosque åter misslyckas med att nå finalen nästa säsong kan Svennis ta över.

Den brittiska tidningen Sun har en källa inom FA, det brittiska förbundet och där är man nu orolig över att Svennis inte fortsätter efter EM och till VM 2006, det är så långt hans kontakt sträcker sig.

– Här är det få som tror att han är kvar till 2006. Möjligheten att träna en klubb som Real Madrid är för bra för att tacka nej till.

Har kontraktsklausul

Svennis påstås ha en klausul i sitt kontrakt som ger rätten att lämna England efter EM i Portugal nästa sommar. och han har heller aldrig gjort någon hemlighet av att han längtar tillbaka till det mer handfasta jobbet på klubbnivå.

I italiensk tv sa han nyligen att han kunde tänka sig att träna ett klubblag efter nästa sommars EM-slutspel.

Marca antyder också att Real redan sonderat terrängen med Svennis som, enligt samma uppgifter, inte ställt sig helt avvisande.

Argentinas förbundskapten Marcelo Bielsa har varit ett annat tänkbart namn som ersättare för Del Bosque men han uppges nu vara spolad.

Arsenals Arsene Wenger har redan tackat nej.

Leif Kasvi