De kan förstöra Madrids segerfest

Raul i uppror mot klubben om Beckham: Det drabbar uppladdningen

1 av 3 | Foto: AP
DAVID BECKHAM Alla spekulationerna om hans övergång till Real har stört hans blivande medspelare. "Oro i leden är det sista vi behöver", skriver Steve McManaman i en krönika i tidningen Daily Telegraph.
FOTBOLL

LONDON/STOCKHOLM

Stjärnspäckade Real Madrid kan i dag säkra seriesegern i La Liga.

Men spelarna känner sig störda. Raul har lett ett uppror mot klubbens sätt att hantera Beckhams övergång till klubben.

Samma dag som uppgifterna om Beckhams kontrakt med Real Madrid började läcka ut stod både press, radio och tv utanför Rauls hus och väntade.

När hustrun Mamen kom ut stormades hon av reportrarna som ville veta vad hon ansåg om "Posh och Becks" ankomst.

Det är något som knappast hänt tidigare - det finns en outtalad överenskommelse om att familjerna inte ska bli störda av medierna.

"Vi är oroliga"

Raul ledde ett uppror mot klubben och fick till stånd ett möte med ledningen om det inträffade, berättar flera brittiska tidningar.

Spelarna var irriterade över att uppgifterna om Beckhams ankomst läckt ut så tidigt.

Man tror att det är en medveten läcka som sammanföll med Beckhams pågående besök i Fjärran Östern. Just den marknad som Real vill komma in på med köpet av Beckham.

- Det drabbar uppladdningen inför den sista matchen, tyckte Raul och de övriga Real-stjärnorna.

Lagkaptenen Fernando Hierro har också varit kritisk mot läckorna kring Beckham.

- Vi vet att han är en fantastisk spelare och vi önskar honom lycka till, men Beckham kan inte hjälpa oss att vinna ligan den här säsongen. Nästa säsong, då är han välkommen, säger Hierro.

Real-ledningen försvarar beslutet att gå ut och berätta om förvärvet av David Beckham.

- Den här affären kanske inte kom i exakt rätt läge, men ibland har man inget val. Dessutom är spelarna vana vid massmedia och alla frågor kring laget, säger sportdirektören Jorge Valdano.

Men det finns mer konkreta hot: Atlético Madrid och Athletic Bilbao. Två lag kan alltså vinna La Liga: Real Madrid och överraskningen Real Sociedad.

Två poäng skiljer

Två poäng skiljer lagen åt inför sista omgången i dag. Real Madrid ställs hemma mot Athletic Bilbao och Real Sociedad möter Atlético Madrid, också hemma.

Två intressanta matcher - på mer än ett sätt.

Atlético Madrid parkerar i mitten av tabellen och matchen mot Sociedad är helt betydelselös. Det spekuleras vilt i Spanien att Atlético är beredd att lägga sig mot Sociedad - allt för att ärkerivalen i Madrid, Real, ska mista ligaguldet.

Stämningen klubbarna emellan är nämligen spänd.

Dessutom lär Athletic Bilbao göra allt för att besegra Real Madrid, eftersom klubben gärna ser att Real Sociedad - också ett baskiskt lag - tar hem bucklan.

Upplagt för en rysare, med andra ord.

Tabellen efter 37 omg.

Leif Kasvi, Patrik Thornéus