Silly Season i dag: Ferguson vill ha Vieira till United

FOTBOLL

Silly Season är i full gång, spekulationer och rykten avlöser varandra och ibland är det mer "silly" än sant.

Den stora övergången hittills är David Beckhams flytt till Real Madrid, men det händer en del annat spännande också på spelarmarknaden.

Slående är dock att klubbarna inte har lika välfyllda plånböcker nu. Man handlar mindre och försiktigare och vill gärna låna och byta.

De intressantaste ligorna är som vanligt Premier League, La Liga och Serie A.

Figo lämnar Real?

I övermorgon kan det vara klart om Ronaldhino hamnar i Manchester United.

Brassens agent, tillika bror, Roberto Assis, säger att United är Ronaldhinos förstaval. Men även Real Madrid och Barcelona är sugna. De sistnämnda uppges dock inte kunna matcha Uniteds bud. Paris St Germain sägs samtidigt vilja behålla sin dyrgrip.

Sir Alex Ferguson har också gett sin styrelse i uppdrag att försöka få loss Patrick Vieira från Arsenal. Manchester United är beredda att betala 286 miljoner för mittfältaren.

Ajax försvarare Christian Chivu är en annan spelare som många drar i. Han har sagt sig vara redo att skriva på för Inter men även Barcelona och en Premier League-klubb är ute efter rumänen.

På väg bort från Manchester United är Juan Sebastian Veron. Både Inter och Juventus är intresserade.

Inter är också på gång att köpa Jaap Stam från Lazio.

Däremot kvarstår Empolis intresse för Kim Källström. Southampton har också ögonen på honom.

Både Lazio och Liverpool är intresserade av Udineses David Pizarro. Lazios Mancini vill också ha danske Martin Jörgensen och byten är på gång med Udinese.

Milan och Inter har ögonen på Real Madrids Luis Figo. Deportivo La Coruñas Diego Tristán uppges locka Arsenal och skyttekungen Roy Makaay bland annat Barcelona och Bayern München.

Tyska Bayer Leverkusen förnekar samtidigt att deras brasse Lucio är klar för Roma.

Fortsättning följer...

Jennifer Wegerup