"Jag ser inget lag i Europa som är bättre än Bayern"

Nu ska laget ta ner Real Madrid på jorden

FOTBOLL

Bayern München nöjer sig inte med att regera i Tyskland. Nu ska laget ta ner Real Madrid på jorden.

- Jag ser inget lag i Europa som är bättre än Bayern München, säger storstjärnan Michael Ballack, 26.

Ballack.

Efter tre andraplatser i ligan med Bayer Leverkusen ville Michael Ballack ha nya utmaningar i ny miljö. Ett tag såg nya klubbadressen ut att bli Real Madrid. Men det blev Bayern München. Något som han inte ångrar.

- Med tanke på alla megastjärnor som spelar i Real är det nästan roligare att vinna mot ett sådant lag än att själv spela där, säger Michael Ballack till Bayerns hemsida.

Vann ligan & cupen

I våras blev Bayern München både tyska liga- och cupmästare. I år ska titlarna försvaras. Men än viktigare är framgångar i Champions Leauge.

- Jag är mycket nöjd med förra säsongen. Jag har funnit mig tillrätta. Men jag kan ännu bättre. Framförallt vill jag spela bättre i Champions League, säger Ballack.

Och han ser med tillförsikt fram emot de internationella cupmatcherna.

- Med normal form behöver vi inte gömma oss för någon motståndare. Vi har kapaciteten att nå ända fram, säger Ballack.

Målet är att knäppa David Beckham & co på näsan. Men samtidigt är Ballack mån om att behålla ödmjukheten.

- Utan tvekan är Real en av de största favoriterna i Champions Leauge. Det är en stor utmaning att spela mot Real, säger han och ser fram emot en möjlig duell med de spanska mästarna.

För ett par dagar sedan utsåg tyska sportmagasinet Kicker Michael Ballack till "Årets spelare" i Tyskland, för andra året i rad.

- Det gör mig stolt samtidigt som det sporrar mig. Nu gäller det för mig att behålla min nivå och höja den i Champions League, sa han när han tog emot utmärkelsen.

Ballack nonchalant

Gårdagskvällens premiär mot Eintracht Frankfurt gick som väntat. De regernade mästarna behövde inte förta sig för att vinna med 3-1 inför 63 000 åskådare hemma på Olympiastadion. Michael Ballack tuggade tuggummi lite nonchalant under matchen, men spelade stabilt på mitten bredvid Owen Hargreaves.

I Champions Leauge krävs mer. Åtminstone om man ska besegra Real Madrid. Managern Uli Hoeness är säker på att Ballack kan utvecklas ytterligare den här säsongen.

- Ytterligare 20 procent finns att ta ut hos Ballack, säger Hoeness.

Magnus Helander