Ronaldinho: United krossade mitt hjärta

Ordkrig mellan Barçastjärnan och Ferguson

1 av 2 | Foto: aftonbladet bild
Ronaldinho.
FOTBOLL

LONDON

Ronaldinho säger att United krossade hans hjärta när de inte tog honom.

Uniteds Ferguson säger att han ville ha Ronaldinho.

Ändå hamnade Ronaldinho i Barcelona. Anledningen är hans bror - anser Ferguson. Manchester Uniteds bristande respekt säger Ronaldinho.

- Vi skulle ha kunnat vinna Champions League med honom, säger en besviken Alex Ferguson.

- United var mitt förstahandsval. De började med att vara artiga men lämnade en massa frågor obesvarade. Jag var chockad över att dealen inte gick igenom eftersom jag till och med hade börjat lära mig engelska. Men på slutet gick det dagar utan att vi hörde någonting från Manchester uniteds folk, säger Ronaldinho till News of the World.

Gav en deadline

Alex Ferguson anser att han aldrig fick veta vad Ronaldinho själv ville. Det slutade med att Manchester United drog sig tillbaka.

- Vi ville ha ett svar där och då. Vi gav dem en deadline och gick. Så han hade bara Barcelona kvar, säger Alex Ferguson till News of the World.

Men tränaren är inte glad över att det gick som det gick.

- Om vi hade fått Ronaldinho så skulle vi haft en stor chans i Europa. Utan honom så kan vi inte göra så mycket annorlunda från vad vi försökte med året innan. Han kunde ha givit oss fler möjligheter, säger Alex Ferguson.

Skyller på brodern

Men han klandrar inte Ronaldinho - utan hans bror som skötte förhandlingarna.

- Den enda frustration vi hade var med hans bror. Vi fick aldrig ens chansen att sitta ner och prata med pojken. Jag vet att han inte pratar engelska i vilket fall, men vi fick aldrig veta om HAN ville komma eller inte, säger han.

Och nu går Ronaldinho ut och säger att Manchester United har krossat hans hjärta.

Men hans bild av förhandlingen är lite annorlunda från Fergusons.

- Saker och ting tog för lång tid. Jag var tvungen att fatta ett beslut för United kontaktade mig inte. Min fysiska kondition började bli sämre och där jag är rent professionellt har jag inte råd att låta det hända. Alla klubbar hade börjat med sin försäsongsträning - så jag fattade ett beslut, säger Ronaldinho i News of the World.

Barça gav svar

Han medger att han inte tror att Manchester United gjorde det med flit. Men att Ronaldinho ville ha svar som han aldrig fick.

- De väntade och väntade medan Barcelona gav mig sina svar. Jag kände att England borde vara min framtida destination och sa hur mycket jag verkligen ville spela för United men Barcelona var de som kom med den rätta dealen. De hade folk där som kände mig och min bror, säger Ronaldinho till tidningen.

- Jag är extremt glad att ha skrivit på för Barcelona. Jag vill vinna allt med dem. Jag vill vara en del av processen som för tillbaka dem till där de ska vara - bland de bästa lagen i världen.

Kostade 175 miljoner

Ulrika Häggroth