Celtic vill spela i England

Vill överklaga beslutet om att klubbarna inte får någon plats

FOTBOLL

LONDON

Kommer svensktrion i Celtic spela i engelska Premier League?

Henrik Larsson, Johan Mjällby och Magnus Hedmans klubb vill tillsammans med Rangers överklaga beslutet om att klubbarna inte får någon plats i England.

Skotska Celtic vill spela i engelska Premier League och funderar nu på att ta till rättsliga åtgärder för att komma dit. Enligt Dermot Desmond, som äger majoriteten av aktierna i klubben, försöker deras advokater nu hitta någon väg för att häva det enhälliga beslutet om att inte låta Celtic och Glasgow Rangers spela i engelska ligan. Desmond gillar inte att klubbarna röstat nej för att skydda sin egen plats i Premier League.

- Jag tycker inte det är för fotbollens bästa. Man plockar inte bort Real Madrid, Barcelona och Juventus ur Champions League för att de är för bra.

Celtic kommer troligen hänvisa till EU:s konkurrenslag som säger att alla företag kan etablera sig i vilket EU-land som helst.

Enligt Desmond skulle England tjäna på att ta med de skotska klubbarna eftersom båda två har större inkomster genom sina fans än alla klubbar i England utom Manchester United. Han tror också att många fans i England skulle välkomna dem i Premier League.

Förbunden emot sig

Fotbollsförbunden i England och Skottland är inte lika glada över förslaget och tycker att klubbarna ska stanna kvar i sin nuvarande liga.

- Ska vi utöka ligan och spela ännu fler matcher eller kanske flytta ner fem lag på en enda säsong, undrade David Davies, engelska fotbollsförbundet FA:s chef för fotbollsaffärer.

Han vill inte göra plats för de skotska lagen framför de engelska.

- Jag menar, varför i så fall inte bjuda in Real Madrid, Inter eller, medan man ändå håller på, Vasco da Gama från Brasilien. Kanske Barcelona kan representera England i Champions League, undrade Davies ironiskt.

Denna säsong kommer i alla fall Celtic och Rangers spela i skotska ligan som startar 9 augusti.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM