”Våra spelare har givetvis nerver de också, men vi har klarat den jobbigaste biten. Partizan har det värsta kvar”

Zoran Lukic egna ord inför matchen

FOTBOLL
Foto: andreas bardell
Zoran Lukic hoppas på hjälp från publiken i kväll. han berättar i Sportbladet om hur Partizan ska besegras.

”Vi kan mycket bättre

För Djurgården, för oss spelare, ledare och supporters är det här en jättestor match. Djurgården har många gånger spelat viktiga matcher, men det här är kanske den viktigaste i klubbens historia.

Tar vi oss vidare är det en bekräftelse på att det vi har gjort med laget är riktigt, förlorar vi vet vi att vi har flera års hårt arbete kvar innan vi är redo att slåss i Europa.

Styrkan i Djurgården är att vi analyserar vårt motstånd och våra matcher väldigt noga. Därför vet vi vad som krävs i kväll. Vi var nöjda med resultatet i den första matchen mot Partizan, men vi var inte alls nöjda med spelet.

Jag vet att vi kan spela mycket bättre och det hoppas jag vi gör på Råsunda.

För att kunna vinna matchen krävs det att vi flyttar upp vårt lag och sätter mer press på motståndet. Vi måste ta bort deras ytterbackar, som annars kommer i farliga löpningar på kanterna och går in bakom vår backlinje.

Vi är ovana att försvara oss och har inte råd att hamna lika långt ner som vi gjorde i första matchen. Deras kortpassningsspel är oerhört vasst, men genom att trycka upp och störa dem mer kan vi minska deras bollinnehav. Visserligen öppnar det bakåt och ger dem ytor men Partizan är inte kända för att slå långbollar.

Vår chans offensivt är att anfalla som vi gjorde i första matchen och utnyttja att de varken är samspelta eller i fysisk form.

Jag har själv tagit del av nyheterna från serbiska tv-kanaler och tidningar och vet att Partizan har en enorm press på sig att ta sig vidare och Lothar Matthäus har fått en hel del kritik.

Våra spelare har givetvis nerver de också, men vi har klarat den jobbigaste biten. Partizan har det värsta kvar.

Djurgården har i mitt tycke Sveriges bästa supporters och i kväll är de ett ovärdeligt stöd för oss.

Att gå in på planen inför uppåt 30 000 djurgårdssupportrar kommer vara en jättekick för spelarna.

Vi ska göra allt vi kan för att gå vidare, och med hjälp av publiken kommer vi greja det.”

Berättat för: Henning Johannesson

ARTIKELN HANDLAR OM