Italienska serie B i farozonen

Fiorentina får hoppa över en serie: Vi är kränkta och bestörta

FOTBOLL

Det blev som väntat kaos i den italienska fotbollen efter onsdagens beslut om att utöka serie B, den näst högsta serien, med fyra lag inför starten nästa helg. Ett av lagen är Fiorentina som för ett år sedan gick i konkurs.

- Vi tänker inte spela med våra lag i någon av våra kommande matcher. Vi är kränkta och bestörta, sade 19 av 20 klubbar i serie B i ett pressmeddelande.

Därmed finns risken att första omgången i den italienska cupen saknar nästan alla serie B-lag i helgen och även ligapremiären nästa helg är i farozonen.

Det italienska fotbollsförbundet, FIGC, kände sig tvunget att göra utökningen sedan ett lag, Catania, överklagat att klubben skulle tvingas lämna serie B. Catania fick rätt i civil domstol och fick stanna kvar liksom Genua och Salernitana som skulle åkt ner i serie C1.

- Salernitana har ju sålt sina spelare, hur ska de kunna spela i serie B som om inget har hänt, sade ordförande Massimo Cellino i serie B-laget Cagliari.

FIGC:s mest kontroversiella beslut var dock ändå att låta Fiorentina som tog sig upp från C2 till C1, hoppa över den serien och direkt spela i serie B. Förbundet ville ha med Fiorentina för att klubben har många supportrar och kan dra publik och tv.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM