Petad – men Elber gav svar på tal

Inhoppande trotjänaren avgjorde mot Hamburg

FOTBOLL

Nyförvärvet Roy Makaay har förpassat Bayern Münchens trotjänare Giovane Elber till bänken. Men Elber, 31, vägrar ge upp.

I går hoppade han in och säkrade Bayern Münchens seger mot Hamburg med sitt 2–0–mål.

Roy Makaay har fått en tuff start i Bayern München. Efter matchen mot Hamburg på AOL-arena sågades han av tysk media.

”Vill stanna”

Hjälte var i stället gamle Giovane Elber som är på glid ifrån storklubben efter holländaren Makaays ankomst. Bland annat har det ryktats om en flytt till franska Monaco.

– Jag vill stanna, men om det är bättre för föreningen så går jag. Jag vill inte skada klubben. Jag har haft sex superår här och under mitt sjunde vill jag inte förstöra allt, säger han till tyska Sport1.

Claudio Pizarro gav efter en kvart Bayern ledningen mot trögstartade HSV. Makaay brände chans efter chans och imponerade inte.

I den 76 minuten lämnade Pizarro plats för Elber.

Laget bakom sig

Och redan vid sin tredje bollkontakt avgjorde brasilianaren.

– Hela laget står bakom Elber. Det vore synd om han skulle gå. Vi skulle verkligen behöva honom, säger mittfältaren och landslagsstjärnan Michael Ballack som spelade fram Elber till 2-0-målet.

Bayern München står på tre segrar och en oavgjord efter de fyra första omgångarna av Bundesliga. Samma facit har serieledande Werder Bremen som i lördags 4-1-vann hemma mot Schalke 04. HSV har klara problem och har ännu inte vunnit.

Med en enda poäng ligger det forna storlaget näst sist i serien.

Martin Fransson