En grönvit tröja ska få Rangers att se rött i kväll

Köpenhamns supportrar planerar att ta på sig Celtic-tröjor

FOTBOLL

Hundratals FC Köpenhamnfans iklädda Celtictröjor.

Det är en syn som varken dansk polis eller FCK:s klubbledning vill se i kväll.

Risken för att Glasgow Rangers fans ska känna sig provocerade av danskarnas skämt med bråk som följd bedöms som mycket stor.

Foto: ULF HÖJER
Köpenhamn kan i kväll bli lika grönvitt som delar av Glasgow är.

Aktionen har varit planlagd länge. FCK-fansen handlade på sig varenda Celtictröja som kunde uppbringas när de besökte Glasgow i samband med den första kvalmatchen till Champions League.

Att hylla ärkefienden Celtic skulle bli den ultimata förnedringen av Rangers anhängare. Frågan är nu om fansen kommer att följa uppmaningarna om att låta tröjorna stanna hemma i stället för att ta dem på sig till kvällens match i Parken?

"Rangers är inte bra"

Hasse Backes FC Köpenhamn har segerläge efter 1-1 på bortaplan. FCK:s svenske stjärna Jörgen Pettersson räknar med att den marginalen ska räcka.

- Jag var inte med i första matchen men det jag såg av Glasgow Rangers skrämde mig inte. Det är inget bra lag, säger Pettersson.

Som förmodligen får starta på avbytarbänken tillsammans med bland andra Alvaro Santos. Backe vill matcha både Pettersson och Alvaro försiktigt för att inte fresta på och slå upp muskelskadorna som de dragits med.

För den skotska storklubben Rangers är matchen snudd på livsviktig.

Klubben är i en djup ekonomisk kris med skulder på drygt 800 miljoner kronor.

Missar Rangers att kvala in till Champions League kan klubben riskera att hamna i en konkurshotande situation.

Stefan Alfelt